torsdag den 7. juli 2016

Åben have i Rosekreds Trekanten

Da jeg i efteråret blev spurgt om jeg ville være med til og have åben havevandring en aften i juli 2016 sammen med Trappendal skulle jeg lige tænke, da jeg godt viste at jeg skulle i gang med en større omlægning af mit meget skvalderkålsramte bed mod naboen, men sammen med familien fik jeg regnet mig frem ti,l at det kunne jeg godt nå.  Py ha der skulle jeg nok have regnet en ekstra gang.
Da der endte med både og komme et bryllup med mere ind over.
Men med Malenes imponerende store  hjælp og ikke mindst min ældste søns hjælp kom dagen hvor det skulle ske.
Og Vejrudsigten sagde regn hele dagen og min vejr app. på telefonen sagde også regn og den blev tjekket mange gange. og kl. blev 18.15 det skulle starte kl. 18.30 der kom den første bil, ok tænkte jeg, der kommer da en, havde dog hørt både om søndagen i Geografisk have og på facebook at der var da flere der ville komme selv om det ville regne.
Vi mødtes inde i garagen dvs. der kunne de alle bare slet ikke være, for i sidste øjeblik lod jeg være med og køre bilen ud. Men på dette billede, taget ud af sønnens vindue, står de fleste faktisk inde i garagen.
Så Jo der kom imponerende mange i hvert fald 50 det kom der.
Jeg havde lavet en folder til dagen. Og der var lavet en liste over roserne i hvert bed og hvilke de er. Håber det gav hjælp til og finde dem man kan lide, der er dog også navn ved dem i haven, men dette er ikke altid nemt og finde da de tit står godt gemt.


Men som ved et mirakel holdt regnen op da først Jens Otto Pedersen ( Trappendal) fra Rosekredsen havde budt velkommen og jeg havde sagt lidt og delt folder ud, så holdt regnen op,  resten af aften kom der højst lidt dryp.
Det er min ældste søn der har taget billederne, da jeg selv havde rigeligt travlt( Kom sig vist da de herinde fra kunne se at der kom SÅ mange mennesker i silende regn)

 Her et kig mod drivhuset og Tarzan der ved han skal ligge i tørvejr


 Her et kig under lægebaldrianen mod møllen

 kig mod det nye rionet hegn og pergolaen

 Malene fra lad romantikken blomstre og Susanne fra facebook gruppen roser.
 Fra terrassen ved huset ned over haven

 Lillian Fra Hebes have tjekker lige duften ud på Chinatovn, Folk bruger flittigt
flisestien langs rio hegnet
 Kaffe og lidt hjemmebagte småkager til hvis man trængte til en lille tør pause.

 Der bliver studeret og diskuteret til den store fryd for mig.

 Kig gennem pergolaen mod møllen, Nogen af dem som kun havde set min have før omlægning og den haveplan jeg dengang havde tegnet, kunne se at jeg havde gennemført det, så det var en stor fornøjelse og bliver honoreret på denne måde da der var mange henne og sige at de syntes min have var fantastisk og meget frodig og rigtig mange planter i den m.m
 Malenes to piger og ferie barn nyder småkagerne, og Jacobs interesse for dem. Hi Hi

 Folkevandringen, i kan tro min græsplæne bar spor af denne vandring og jeg har brede stier, tør ikke tænke på hvordan små stier ser ud bagefter

 Under Lykkefund portalen

 Igen de tre piger. Fra v. feriebarn Caroline, Malenes Camilla og Simone

 Jacob står på min røde stol og kigge ned på masserneSå gik turen videre til Trappendal hvor man bare kommer i rosernes vold, så det næste projekt er blevet født i mit hoved, med skub fra både Malene og Villy og vist også Jens Otto og Gunnar efter en hygge stund i deres hjem hvor vi drak vores te og spiste småkager. I hvetfald var Jens Otto flere gange henne og hente mig og sige at denne og denne kunne jeg bruge. Og Villy fandt metoden til og få det gjort på  he he masse af bacon og æg til drengene så ville de sikkert godt bore huller med et pælebor langs med mit vildhegn så jeg kunne få nogen kæmperoser i det..
Så lad os se hvad der sker.

12 kommentarer:

 1. Altid hyggeligt med besøgende af den rigtige slags, nemlig de rigtigt haveinteresserede, som møder op i regnvejr. Dejligt der kom så mange.
  Nye projekter - ja det kan vi lide. Dit vildthegn er det sat op til roserne eller for at holde vildtet ude?
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Mit vildthegn er bare etvildt hegn med alt muligt i som skiller vores grund fra marken ved siden af, og det er umuligt og holde pænt, så derfor er løsningen med de kæmpestore roser jo lige til og plukke.
   Og ja man er helt høj bag efter sådan en aften.
   Ja du er jo snart en meget erfaren have dame hvad angår besøg i din have.
   Jeg føler stadig jeg er lidt på prøve.

   Slet
  2. Så I er ikke truet af rådyr, I er heldige.
   Det bliver bedre for hver gang, man har åben have. Du har da gjort det flot med foldere, men regn kan vi jo ikke gøre noget ved. Det pynter bestemt ikke på en have, med mindre den er tørkeramt.

   Slet
 2. Hvor er det altså bare fantastisk for dig at du fik besøg af så mange trods regnen og hvor var det godt det holdt op. Sikken et arbejde du har haft med at lave foldere. Super god ide.
  Hvor ser din have spændende ud, jeg håber at komme til at besøge den på et tidspunkt :o)
  Kram Fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg også at i engang for tid til når i her over på jydesiden, jeg bor jo også kun godt 10 km fra Geografisk have.
   Jeg havde lige lavet sang til min datters bryllup, så da vejret drillede en dag tænkte jeg at jeg da vist lige kunne lave sådan en. Malene og jeg havd efået sådan en i hånden engang vi var på havetur, så den lå bare og ventede i tankerne til dagen kom.
   Det gik så lige hurtig nok for havde glemt noget. F.eks min blog og gacebook side. Nå der er jo altid plads til forbdering. Roselisten havd ejeg lavet i vinters, dermanglede så bare dem fra det nye bed.
   Og forresten tak for sidst i tantens have, der kom vi lidt hurtig fra. Det må gøres bedre næste gang.

   Slet
  2. Ha ha.... Jeg troede ellers det var mig der digtede sang til din datters bryllup. Mon ikke du mener du satte billeder på og printede ud;-)

   Slet
  3. Ja den kan da misforståes.. mente at jeg havde lavet selve folderen til sangen he, nej gudskelov havde du skrevet sangen, det var da vist gået helt galt om jeg havde kastet mig over dette.

   Slet
 3. Sikke et rykind. Dejligt for dig, at det klarede op, for selv om en have er smuk i regnvejr, så er det nu noget sjovere at gå rundt og kigge i tørvejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja helt klart havde solskin været og foretrække og haven var nok hellere ikke blevet så smasket efter det, kan godt forstå at dem med faste besøgshaver har problemer når vejret er så vådt.
   Men lysende grønt det var her..

   Slet
 4. Hej Helle
  Sikke et godt indlæg du her har lavet.
  Jeg tager hatten af for alt det du nåede, før vi nåede denne aften, og at der blev tid til rosenliste og flot folder og det hele.
  Din Jacob var en meget bedre fotograf end jeg, kan jeg se. Han viser et meget bedre overblik over haven, på flere af billederne.
  Sikke et skønt billede af mine 3 tøser på din nye bænk med bue- terrasse. Det har jeg gemt på min computer.... det er jo lige til at bruge, når de to ældste skal konfirmeres til næste år:-).... Jeg tror nu nok det plejer at være Jesper mine piger sukker over;-) De er nu nogle søde og flotte fyre begge to.
  Jeg har også lavet et indlæg om denne dejlige aften på min blog. Mon du har opdaget det?
  Jeg glæder mig til vi skal på udflugt igen i morgen. Godt det ikke var mig, der skulle have åben have. Mit projekt bliver aldrig færdig, med alt det andet jeg går og laver, istedet for at få det gjort færdigt.
  Nu vil jeg hoppe i høkassen, så vi begge to er friske i morgen.
  Knus og kram
  Malene

  SvarSlet
 5. Hej Søde
  Det var fordi at jeg så Jacob luske rundt efter dem og fik dem til og sætte sig på bænken så de blev vist lidt stolte og forfjamsket som sådan nogen teenager jo kan blive. he he det havde han styr på han gjorde det nemlig flere gange.
  Tror han var stolt over at der kom så mange han har jo været til rigtig megen hjælp og selv fundet på mere som skulle klares, så han nød det også kan jeg godt sige.
  Havde nu ikke nået det uden din hjælp, du var en MEGET STOR hjælp.
  Og ja det med folder og roseliste havde jeg jo planlagt men kun fået startet op på listen, så da det regnede så meget lige op til fik den lige lidt gas med det. brugte ikke vildt meget tid på det, da det havde lagt i støbeskeen så længe, men folderen skal nu forbedres det gik lige hurtig nok med og få trykket den. Så der mangler lidt b.la. oplysninger om bloggen her og min facebookside.
  Og ja vi for da godt nok taget nogle udflugter i år i det er dejligt og se noget sammen med dig fordi vi falder for de samme ting og er lige haveskøre, min familie har altid så travlt med og komme videre i programmet.

  SvarSlet
 6. Hej Helle.Skønt at du fik så mange besøg i din have.Og hvor har du bare knoklet for at den skulle blive klar til dagen.
  Og det ser bare godt ud det hele.Og smart med en folder.
  Skriver lidt sent da jeg jo har været en tur i London og set Hampton flower Show som jeg viser masser af billeder fra.
  Så nu har jeg travlt med få haven pæn igen Godaften Knus Jette

  SvarSlet