onsdag den 7. juni 2017

Besøg i Lillians have

Søndag den 4 juni fik jeg overtalt min mand til at besøge  Lillian Søgård Wogensen, måske nogen genkender navnet da hun er meget flittig på facebook. Hun står bag en del grupper : Roser, Clematis passionen og Passion for pæoner, jeg følger dem alle; hun har også forsøgt sig som blogger under navnet Hebes have, den er vist ikke aktiv mere, men hun har en facebook gruppe med samme navn.
hendes have, som hun har sammen med manden Eskild, ligger lidt uden for Haderslev i et lille villakvarter.
 
Det smukke lyserøde tag modtager en , mener det er et Judastræ.
Hendes have rummer af stemning og hun har en hittepåsomhed ud over det sædvanlige. Var da også ret spændt på min mands reaktion, for han har det ret svært med for meget tingel tangel og det vidste jeg jo godt at Lillans have har en del af, men han var faktisk meget overasket og syntes den var rigtig finurlig. Så det var en rigtig dejlig eftermiddag.
Så syntes jeg ville vise lidt her på min blog fra hendes have, den har inspireret mig gennem årene til at  komme en lille smule ind i min egen  have også, både af cement og glasting, dog har jeg ikke noget i garn.
 
 
Lillan er til pang farver, så her er det den røde bænk der er blevet flankeret af skrig orange roser, som dog ikke har så travlt som man kunne ønske sig ( når man hedder Lillian)
 Hendes Hosta samling er ganske stor og i krukker, det har jeg taget til mig de er fantastiske krukkeplanter. Bemærk fuglehuset, der er alle vegne små detaljer.
 De her træting på væggen er jeg rigtig vild med,
 
En samling af krukker, det er der rundt omkring i haven, hun har rigtig mange, jeg tænkte at jeg havde mange men ikke når jeg ser Lillians mængde
 
Indgangen ind til haven fra indkørslen
 
 
 
Ud mod indkørslen man kan lige se Hebes have glasskiltet( derfra ideen om mit glasskilt er kommet)
 
Det grønne rolige rum med en skøn stemning( Jeg glemte og tage billeder ude fra vejen, men der er der sat en del store roser, det skal nok blive godt om et par år.
 Denne orm i det grønne er bare skøn.
 En lille samling mod naboen.
 Og her kan man igen se at der skal farver på lige en gul stol til og blive vågen på
 Fuglevæggen er også rigtig fin der er lidt siddepladser under den.
 Filosofgangen tror jeg hun kalder denne sti.
 Et kig fra det nye Austin bed ud i haven
 Min mand bemærkede faktisk dette fede stativ og jeg måtte beklage at jeg ikke havde været hurtig nok til at besøge den smed som har lavet det , for han gik pludselig bort, det var ellers ret højt på programmet af ture.


 En lille detalje på rosenslottet


Inde i selve Roseslottet.

Jeg kunne have vist mange flere billeder fra Lillian og Eskilds have. men de holder åben have ret mange gange i år, både med haveselskabet, roseselskabet og via facebook så har man fået mere lyst til at kigge ind i Lillians haveunivers er der rigelig med muligheder for dette.

9 kommentarer:

 1. Nej som du kan Helle, det var flot, fine billeder fra Lilians have. Jeg havde også planlagt besøg hos smeden, men det nåede vi så ikke. Det er godt nok et flot stativ. Ja haven er bestemt også flot. Tak for turen.
  Knus

  SvarSlet
 2. sikke mange fine pynteting der er i haven her (jeg har også et lille pyntegen, som jeg skal holde i kort snor) - men når der i en have er masser af grønt og fine blomster, så kan den godt holde til lidt finurligheder.. Jeg er lidt forelsket i damefiguren på stagen, som har jord og planter i hovedet. Tak for sidst, det var hyggeligt at møde dig.

  SvarSlet
 3. Lillians have univers må helt bestemt være ganske fantastisk. Når først roserne blomstre kan det kun være helt overdådigt med alle de roser hun har. Jeg er også medlem i alle 3 grupper. Lilians have er da en af dem man må se.
  Det stativ er da så vildt flot, jeg må da lige låne billedet og vise til Jern i Haven, han må kunne lave noget lignende.
  Kram fra Mig.

  SvarSlet
 4. Der ser fint ud i Lillians have. Det er altid inspirerende at komme ud og se andre haver. Jeg er også ret vild med de træting - gad vide hvor de kommer fra :-)

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig hyggeligt ud i Lillian have, tak fordi du tog os med på tur. :)

  SvarSlet
 6. Hej Helle. Tak for turen i Lillian og Eskilds haven, den ser rigtig dejlig ud. Dit billede af "Filosofgangen" er jeg helt vild med, der må være en fantastisk stemning lige der :-). Rigtig god weekend til dig. Kh Mette

  SvarSlet
 7. Skøn fortælling af Lilians have . Helle Sikke dejlige billeder du fået fanget . Glæde mig selv til at besøge dem i sommer. Glæder mig også til at besøge jeres snart . God søndag . Håber vejret bliver skøn .

  SvarSlet
 8. Hej Helle.
  Ih altså, der er altid så dejligt i Lilians have. Jeg har aldrig været der, når Judastræet har blomstret, så det har jeg ikke engang tænkt over det er.
  Men jeg var jo dernede i går, så jeg må jo vise billeder i rosernes blomstringstid, ovre på min blog. Jeg har indlæg nok til en måned i kø, selv hvis jeg lavede 5 nye indlæg hver dag! Lidt et dilemma faktisk!
  Tak for hyggelig læsning om en sød, fælles haveven og hendes have.
  Knus
  Malene

  SvarSlet