tirsdag den 4. september 2012

Geografisk have og rosenbue/clematisbue

Så var der høstplantemarked i Geografisk have lørdag den 2 september2012
En dejlig dag, hvor der er knapt så overfyldt som til grundlovsmarkedet, men det blir det ikke ringer af tværtimod.Den første bod jeg gjorde holdt ved er Irene Ladegårds, hun er fra vores lokal område og vi har gået i mødregruppe sammen.

Dette syn af efterårs stauder var helt forrygende.

Ikke mindst denne lupin som jo elleres ikke har sæson nu.( den kom ikke med hjem var elleres fristet.)

Clematis danmark som havde en enkelt clematis med til mig han skulle have haft 2, men den ene var for ussel mente han, de er til mine nye Claus Dalby rosenbuer.

Der var også arbejdende værksteder.

Her fik jeg billige græsser.

Marianne var også med græsser hun har holdt foredrag i vores havekreds så fik lige en sludder med hende , hun kommer også til vores lokale plantemarked.

Smukke pileflettet sager.

Anne stine helt fra Sjælland, hendes have har jeg besøgt på en ferie på sjælland og der set en skøn staude , det fortalte jeg hende så ( den var nemlig på det tidspunt ikke opformeret )Sørme om hun ikke havde den med en Vemonia Crinita.

Hyggelige stande.
Fik selvfølgelig også handlet ved Staudefeen, men de billeder jeg tog ved hende er rigtig dårlige da der var meget kø i starten. Jeg kom godt nok tilbage senere men der glemte jeg og tage billeder, men fik da nogle Echinacea i kæmpe potter med hjem og lige en mørk hyld mere så jeg nu har både black beauty og black lace.


 Jeg havde en dejlig dag hvor jeg havde fået min gamle mor med på slæp hun kunne nu ikke holde så længe, så hun fandt en stol ved indgangen hvor hun sad og holdt øje med dem hun kendte, hun mennte nu at der var få lidt af dem, hun har stået i deres( mine forældres) bagerforretning i mange år så hun kender da mange menneker.
Men hun kunne så pasende passe på mine indkøb. Dette er det eneste billed af dem, glemte at tage billeder da jeg kom hjem, og nu er det meste sat i jorden :O)

Har Så fundet noget til min "foræret" rosenbue, jeg ville nemlig ikke have roser op af den ,men nok clematis. Claus dalby reklamerede så for clematis i sidste uge og jeg købte så en.

Denne smuksak .Og fandt ud af at bedet skulle holdes i lilla toner med hvidt og lyserødt og da jeg tilfældigvis havde fået en del af disse planter med hjem fra Kierkeberg, så var det jo bare om og komme i gang. Måtte så lige i Bilka efter 3 mere clematis "fond  Memories" ved da ikke hvad jeg havde tænkt om der skulle 4 forskellig i eller hvad . NÅ men nu bliver det ens tror det bliver smukt.


Krukkerne til roserne er købt , jeg har også fundet dem der skal deri ,skal så bare have bestilt dem. og der skal også lidt roser i bedet de er også fundet.

Elleres er der denne studentenellike i som kant, sået i år , de ved vist ikke at de først skal blomstre næste år.

Sommerfuglebuske og historiske roser i den ene ende.

Rose de Recht


Der er plantet anemoner, dagliljer i rosa/ lilla toner og Echinacea i rosa toner og lidt andet bla, lidt mørk bladet storkenæb der trængte til at holde flyttedag.


Så venter bare på at det er rose plante tid og penge på lommen igen  :O)
Det blev et halv¨langt indlæg håber du var med hele vejen.
God tirsdag til jer i et skønt sensommervejr.


24 kommentarer:

 1. Selvfølgelig er jeg da med hele vejen, er for nysgerrig til at stoppe halvvejs!! ;o)

  Du har da nået at tage mange skønne billeder fra markedet, jeg fik kun lige knipset lidt her og der. Den lyserøde lupin var jeg også henne og røre ved, tror også jeg kom til at savle lidt... ;o) - men jeg købte den heller ikke!

  Det er da forrygende som du kan handle planter og dine clematisbuer skal nok blive superflotte, en skøn clematis du har købt.

  Hyggeligt at hilse på dig, nu ved jeg efterhånden at hvis jeg drager afsted til havehalløj her i området, så dukker fru Blomsterhat helt sikkert også op... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde det med at det er hyggeligt og mødes når vi er ude. Jeg ærger mig over at jeg ikke mødte åse fra lanbohaven, hende ville jeg da også gerne hilse på.

   Slet
 2. Nåååeee nu forstår jeg bedre Helle, at den snart står på havregrød hos jer ;-D ha ha... du kan da finde ud af at handle planter med manérer må man sige :-D
  Det skal da nok komme til, at se rigtig godt ud i dit bed.
  Ang. Lupinen, så har jeg altså Lupiner der blomstre for fulde gardiner lige i øjeblikket. Det er en lav sort, der kommer med blomstring flere gange om året ;-D
  Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det akn være det var sådan en , sød var den ,men jeg havde så mange andre ting jeg skulle "have" så det må blive en anden gang, kunne ikke li se stedet for mig, det skal jeg helst kunne så det også kan komme i jorden. Men skønt når dejlige ting viser sig flere gange på en sæson.

   Slet
 3. Hej Helle
  Jeg savler helt over alle de skønne billeder, planter og gode sager. Og alt det du har købt, jeg fatter ikke, hvordan du har råd til at blive ved med at tage på plantemarkeder og købe alle steder. Nu må du snart holde åben have, den vil jeg supergerne se, det ser godt ud på billederne, og mon ikke du bor indenfor opnåelig rækkevidde for mig.
  Den lupin var røget lige med hjem i min have, hvor er den smuk, hvad kostede den og det billige græs?
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 4. Det begynder sørme også og knibe det er derfor der ikke allerede er bestilt roser, men er tit inde og kikke til dem, på nettet altså.:0) græsserne kostede 15 kr stk ved ikke helt hvad lupinen stod til det var noget med 4 for en pris og det var kun lupinen som var intressant for mig , da det andet var floks og det har jeg jo en del af. Så vil hellere købe nogle nye slags planter, fandt et samle objekt mere i montbretia, så nu har jeg 8 forskellige af dem :0) snakkede fastisk med staudefeen om at september er en slem måned,med mange markeder m.m.

  SvarSlet
 5. Hej Helle.Sikke da en omgang planter du fik med hjem fra høstmarkedet.Ærgeligt at det ikke ligger lige på min vej,for det ser da ret hyggeligt ud.Men jeg skal til Fyn på søndag med min søster gitte(Majasarv)Der er marked i Ringe.Så kan det være at jeg kan få købt lidt til mine nye bede(se nyt indlæg)der ser også
  spændende ud i din store have.Gkæder mig til at se hvor du planter dine nye blomster.God dag Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Er det arr. med Birgit Hasholdt og Staudefeen m.m det kunne jeg også godt have tænkt mig ,men manden har fødselsdag og er nok ikke p.t i underskud med haveoplevelser.:O)
   Jeg kigger lige ind ved dig .

   Slet
 6. Sikke dog, som planterne hopper op i din kurv ;o) En masse fine køb du har gjort dig, men den lyserøde lupin var hoppet direkte op i min kurv hvis jeg havde været der ;o) Ved du hvem der solgte dem da de vil passe perfekt i mit tøsebed ;o)Godt din mor fandt en stol så hun kunne vogte over dine kup.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi se svaret længere nede troede jeg skrev under dig..

   Slet
 7. Jeg er nysgerrig, så jeg følger ALTID med hele vejen. Der skulle nødig gå ret meget forbi min næse.
  Gode billeder fra høstmarkedet. Rigtig mange ting du fik med hjem.
  Held og lykke med det hele.
  Hvor ser det godt ud i din have.
  Tak for kigget.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Åse det var nu æregeligt jeg ikke mødte dig. du havde nu også fine billeder fra Geografisk have.

   Slet
 8. Hej Helle.
  Skønne billeder fra din skønne have og fra markedet i Geografisk have.
  Forstår på ingen måde du kunne modstå fristelsen af den søde lupin, der var jeg nok hoppet i med begge ben!
  Det ser ud til at være en god stand, hende fra din tidligere mødregruppe havde. Har hun ikke også en skøn have vi skal se engang?
  Dit nye rosenbuebed bliver bare kanon godt, og jo, selvfølgelig skal du da ha' 4 ens klematis, så det bliver ensartet og harmonisk på hele buen. Den sort du har valgt er bare rigtig sød. Blomstrer den største delen af sæsonen? Ellers kunne du måske overveje, at plante 4 ens af noget andet også engang ved lejlighed.
  Tak for kig, og jeg var selvfølgelig også med hele vejen, du skriver jo heller ikke en hel knaldroman, som jeg altid ender med at komme til på min blog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Malene. Ja ved da ikke lige hvad der foregik i hovedt på mig , måske fordi 100 kr stk var lidt dyrt. Men håber da det bliver smukt , muligheden for at plante mere op af den er der, for jeg har sat dem indvendig så der kan evt. komme noget op udvendig. Jeg får jo en del frø fra æretblomt og forhåbentlig fra klokkeranke så det bliver nok sådan noget som kommer der.

   Slet
 9. Selvfølgelig fik jeg det hele med, Helle :) Tak for et skønt indlæg fra Kolding, jeg kunne ikke selv deltage denne gang, hvilket måske var meget godt, for jeg havde nok købt hele butikken...

  Glæder mig til at se din rosen... øh.. clematisbue med den flotte Fond Memories. Den købte jeg også i Bilka i sidste uge. Tror også at du bliver glad for ens clematis i buen, det giver en vis "ro" over looket.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla Det var lidt sjovt med den clematis for det var faktisk en anden jeg havde valgt hjemmefra ,men altså denne der vandt ved selvsyn.
   ja ved da ikke lige hvad jeg tænkte på da jeg troede det skulle være forskellige, så godt de stadig havde i Bilka så jeg kunne få fyldt op. Tror nemlig også det var blevt for vildt.
   Vi har jo marked i Christiansfeld på lørdag med nogle af de samme stande, men også andre med super gode og billige planter, så hvis der ikke er for langt for dig var det måske noget.

   Slet
 10. Ja tænkte nok den lupin kunne friste, men da da ikke var så mange blogger på markedet, ved jeg ikke om han fik dem solgt.:O) det kan være enten en der hedder Preben Nielsen ? eller The plant Explorer eller Flemming Willesen, det var de 3 som stod i den række.
  God jagt ;O)

  SvarSlet
 11. Tak for snakken, Helle - det er altid så hyggeligt at møde dig :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Marlene måtte jo heldigvis tilbage efter mine planter, og så var der faldet lidt ro over feltet.

   Slet
 12. Hej Helle. Tak for et skønt indlæg. Ja jeg bor lidt for langt væk, så jeg kigger med herinde i stedet for. Hvor var der mange skønne sager. Jeg ville nok også have købt mig fattig, og jeg har ingen steder og gøre af det mere, så det var nok godt, jeg ikke var med.

  Den der lyserød Lupin er jeg helt syg med. Suk. Kan ikke finde den her omkring.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 13. Hej Lise Lotte ved ikke om ham Flemming Villesen har nethandel.

  Det begynder nu også og knibe lidt ved mig har da heldigvis 2 nye bede hvor der skal lidt i.Og så kan der jo omrokeres lidt.
  Men næste år skal jeg nok ikke handle så meget :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle og Lise Lotte
   Flemming Villesen har netbutik: plantestedet.dk, jeg har handlet hostaer der flere gange.
   Nu skal du ikke sige højt, at du ikke skal handle så meget næste år, lur mig om du ikke finder et sted eller to, hvor du kan presse noget ned :o)

   Slet
  2. Hej Lisbeth tak for infoen , det vidste jeg ikke tror da jeg har den til at ligge i min have favoritter ,men der er ved at være mange under den fane.

   Slet