onsdag den 15. august 2012

Ferien

Vi var jo på ferie i det nordjydske i år og kom da også i en del have undervejs, så vil lave et samlet indlæg over turene.:

 Første sted vi tog hen var Staudemarken og det var på anden dagen, den første dag var vi i Fårup sommerland hele dagen så jeg mente nok de kunne overleve et plantesalg..

Det er en rigtig dejlig plante " skole" som jeg har besøgt en gang før , elleres sælger hun på internettet, som de fleste  nok ved. Men jeg fik dog 17 planter med derfra så det var en super god dag.

Næste dag skulle drengen så være i badeland mens mor besøgte haven i Hune, det svipsede da det badeland de var kommet i ikke lige var til strore drenge, det højeste sted var vandet 80 cm så de mente ikke lige de kunne få tiden til at gå der inde ,så de kom med i Haven i Hune

Og havde en dejlig tur for der er jo mange sjove ting rundt omkring så man behøver ikke og være så haveintresseret for at få noget ud af det.Denne væg var vi vældig betaget af og kunne faktisk ikke først se at der var håndtag til toilettet.

Denne bænk og dens makkere var også noget vi lagde mærke til de var vældig smarte og flotte.

Så kom vi til Onsdag der skulle vi lidt nedaf  i landet, da vi gerne ville se et stenalder musseum, det var så desvære lukket så vi endte på en legeplads, hvad de åbenbart ikke er blevet for gamle til( hvis det  den er god  altså)

 Så gik turen videre til  Den Jydske rosenpark i Aalestrup.

Selv deres rundkørsel var smuk, der var vist et cykelmusseum i byen også derfor cyklen med roser i kurven..Det var em meget smuk park med rigtig mange smukke roser i .Der var dog også bed med andet end roser ( og dem kunne min mand bedst lide så får nok ikke lov til at fylde haven med roser)
 Brede stier så selv om man sad i kørestol kunne man stadig få lidt ud af det.

Og så havde de gjort lidt i træskulptur.
Næste dag torsdag stod den så i drengenes favør så der var der ingen havetur til mig.:O(

Men fredag kørte vi til Henriettes have :

Det er en have med en del rette linjer og fine kig.Og en fin køkken have
Og der var også plantesalg men da jeg havde gjort det så godt ved Tina i staudemarken blev det kun til en enkelt plante.


Lørdag skulle vi så hjem og kørte så over Thisted og Heides planteskole.Der fik jeg en lille sludder med John og 2 Syrener med hjem.
Har prøvet og ikke lave dette indlæg  alt for langt for der er jo en del af os blogger der har været i de samme haver her i sommer.
.

Så vel hjemme igen med en masse dejlige oplevelse, og alle har haft en dejlig ferie.

I sidste uge efter var drengene så på basket lejr og jeg skulle til en del have arr. så det vil jeg lave et lille indlæg om senere, er jo en del bagud ved jer andre, da min have trængte vældig til en hånd og vi skal holde fest nu på lørdag har der været en del og se til, MEN jeg kommer stærkt igen i næste uge:O)


14 kommentarer:

 1. takker for kikket.... du fik da besøgt nogle af de steder som jeg desværre ikke nåede deroppe i det nordjyske - øv...

  SvarSlet
  Svar
  1. oh ja det erjo mig som er ferie tilrettelægger så det bære ferien nok lidt præg af, men jeg sørger nu for at der er noget for alles interesser.
   Du må derop igen en anden gang, kan ogsp varmt anbefale et besøg ved lundhede ( dr har jeg været forbi et par gange.)

   Slet
 2. Vi har vist gået lidt i hinandens fodspor, og du slipper altså ikke for et indlæg fra min hånd omkring Heides planteskole! ;o))) Det lyder til I har haft en dejlig tur hvor alle har fået deres behov og interesser dækket... herligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kunne se på dit indlæg at i også havde været en tur i det nordjydske fik vist ikke kommentert på det, men kunne se at du havde været omkring Fur, der er min haveveninde tit da hendes anden store interesse er fossiler og hun er mege skrap til det, finder tit dannekræ.

   Slet
 3. Din familie var tålmodige og du fik lov til mange havebesøg, det var dejligt for dig, og heldigvis havde familien åbenbart også fornøjelse af det.
  Nu venter jeg så spændt på at høre, hvilken 17 planter du købte :o)
  og hvad du ellers har oplevet den sidste tid af havearrangementer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de e rmeget tålmodige de ved godt at det er min store intresse.men prøver meget på at der er noget for alle på vores ferier.
   Af palnter var der specielt en artemisia( Ambra) som lugtede af cola den var selv drengen intresseret i, det er ne halvbusk men ikke en plante jeg overhovedet kendte, ja og så en Jacobs stige med gule blomster helt ny på markedet.

   Slet
 4. Gode billeder.
  Tak for rundvisningen.
  Held og lykke med dine nyindkøbte planter.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der var lidt spændende planter imellem, men farligt og plante ud i denne varme, men håber det går ud er det da kommet.

   Slet
 5. Vi var faktisk også i Nordjylland i ferien i år. Besøgte også Anne Justs have for første gang, siden hun døde. Det er jo haven over alle haver, efter min mening, men den skuffede (var forberedt på det) - sikkert fordi Anne ikke var der mere.

  Staudemarken besøgte vi en del, inden vi åbnede planteskole. Hun havde også dengang spændende stauder. I mange år sendte hun nemlig ikke planter.

  Henriettes have vil jeg meget gerne besøge - jeg kan huske hende fra Anne Justs udsendelser.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. J ajeg må da også indrømme at jeg har set smukker e haver end Annejustes men vi hyggede os temmelig meget selv om vejret faktisk ikke var særligt godt da vi var der.Men har været Claus Dalbys sidste år og der er dr kælet meget mere for deltaljerne.han har selvfølgelig også folk og penge nok..:O)
   det var mit andet besøg ved Tina hun har da en del sjove Planter ellers kan jeg nok hellere ikke komme til at købe 17.:O) faktisk lidt et " problem" med den næste tids efterårs markeder, skal blandt andet til Kierkeberg på lørdag..Skulle jo gerne blive ved med at kunne få plads i jorden.

   Slet
 6. Skønne feriebilleder. Anne Just have er så skøn, så det var dejligt og se den igen. Den der Heide´s Planteskole skulle også være fantastisk, en skam vi ikke fik set den, da vi var der for et par år siden. Men dejlige billeder. I har været mange skønne steder.

  Mange sommerhilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Heides planteskole kom vi desværre lidt for hurtig igennem så manglede og se en del kunne min moster fortælle, da vi kom til hende bagefter, så må prøve igen en anden gang.

   Slet
 7. Jeg ville gerne have holdt ferie sammen med dig i år! Det må du fortælle noget mere om næste gang vi ses. Skønne billeder.

  SvarSlet
 8. Ja vi havde en dejlig ferie og heldigvis er det også drengenes mening.
  Det bedste var nok de fine køb jeg fik gjort ved staudemarken..:O)

  SvarSlet