søndag den 26. august 2012

Havetur og Kiekeberg

Så fik jeg endelig min haveveninde med på tur en tur som var planlagt allerede sidste år og der nåede vi den slet ikke. I år var vi bare for sent ude da ihvertfald den første have skal besøges i juli, så det er skrevet ind i næste års haveprogram. .O)

En tur som også Malene fra lad romantikken blomstre skulle have været på øv-hun var desværre forhindret og vi var dog klar over at den ikke kunne trækkes længere, men da vi har holdt stor fest og en del tid er gået til det . Derom en anden gang måske senere i dag, de regnen siler ned og man ikke kan lave noget ude.

Nå men først besøgte vi Harald Larsen som ejer Stauby Tropeplanter ( har netbutik)

Og netop denne have skal absolut ses i juli ,men med plantesalg er der jo ingen ting som er forgæves haha

Men han har da lidt sjove ting her er det kødædende planter som kan bo ude en vældig sjov blomst den har , men ikke nem og fotografere.

Denne passionsblomst gror i hans havestue

I denne sprække i gulvet får den vand en gang hver uge.

Nå men planter til salg har han da nok af, min veninde i baggrunden jager spændende ting.


Harald finder liljer til mig.Så tog vi til Haveidyllen i stauby ellere retter sagt Vrigsted by ved Hanne og Leon som har åben have ved henvendelse. Hold da fast hvor en smuk have med mange smukke detaljer, kunne godt ses at de begge er ramt af havebacillen , Horticularies despendens.

 
 
 
 
 
 

 
 Skønne frøer
 
 
 
 
Vand iris i et badekar for at begrænse deres vækst.
Dam med tiggende koikarper


  
 
 
Spanden dækker over beslag til en kommende over bygning
 

 
 
Denne vand sprøjte er lavet for at skræmme hejre væk og når den er sat til så sprøjer den med vand lige så snart der komme en bevægelse( også mennesker så derfor skulle de huske og slukke og tænde.) En meget skøn have der varmt kan anbefales.


Så igår var jeg med haveselskabet i Tyskland til det dejlige plante marked  Kiekeberg. Uden kamera så ingen billeder derfra men et af mine indkøb :O) 25 planter sneg sig med hjem uha uha min mand beynder at slå sig lidt i tøjret ha ha  

Har dog fået plantet alt det andet som er kommet med hjem i den sidste tid, nok derfor jeg ikke får blogget så meget.


17 kommentarer:

 1. Der er rigtig mange fine detaljer i den have - og frøerne er skønne!
  Ak, ja, Kiekeberg. Men jeg holdt mig i skindet og blev hjemme, selv om det holdt hårdt. Der står nemlige alt, alt for mange planter på vent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var mit andet besøg dernede har været der i april for et par år siden så havde glædet mig til dette, jeg kan godt lide efterårs markeder der kan man tit finde noget godt. Skal afsted i de næste 2 weekender også, så det hober sig nok lidt op hvis vejret ikke vil arte sig.

   Slet
 2. Hold da op du hyggede dig rigtignok i går. Jeg synes, jeg køber meget, men du står ikke tilbage, skal jeg love for. Det er dejligt at kunne købe, så længe pengene strækker :o)
  Jeg har tit tænkt på at køre ind om Stouby Tropeplanter, der er mange spændende ting. Kan du anbefale den, og hvordan er priserne? Liljer f.eks hvad koster de? Jeg ved godt, der er netbutik, men den er nu ikke så nem at finde ud af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Han er lidt dyr og en del af tingene kan man se ved plantesamlingen.Har hellere ikke prøvet hans netside. Men en flink gammel mand og fik da lidt godt med derfra. Blev desværre også forelsket i en daglilje men den kostede 238 og det var der bare ikke råd til dagen før Kierkeberg. men tjekkede på nettet og den kunne kun fås i usa til 20 dollars så ok den var dyr .
   Jo min mand er også beyndt og spørge om jeg ikke snart har nok :O)det får jeg så nok aldrig. Men sparer dog op til de vilde ture..

   Slet
  2. Nok får vi aldrig, når vi som os er plantegale.
   Jeg kommer desværre ikke til Kolding søndag, Rikke kunne ikke komme med :(

   Slet
  3. Det var ærgeligt, kunne være sjovt og møde dig igen. Håber du så kommer til Glud.

   Hilsen Helle

   Slet
  4. Ja en skam, men vi ses jo i min have næste år, ikke :)
   Nu må vi se med Glud, ellers er der også Århus d. 16.9. Måske er det bedre.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Tak for rundvisningen. Meget smuk have.
  Tilykke med dine mange ny planter. Altid rart med nyt til haven.
  Jeg plejer gerne at sige..der er altid plads til en plante mere...
  Gode billeder.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alletiders ordsprog det er jeg også tilhænger af. Er nok også"Lidt" en samler forelsker mig let i planteslægter.Også god dag til dig

   Slet
 4. Det var dog en rigtig dejlig have du fik besøgt der. Er da helt skudt i de der frøer. :)
  Finder det også rigtig svært at begrænse mig m.h.t. at købe planter. Man kan altid liiige ha plads til en til. De skal jo også i jorden, og det kan sommetider tage lidt for lang tid synes min kæreste ;)

  VH Lena

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes nu generalt jeg er rimelig hurtig til at plante det. Har en haveveninde som har planter stående i flere år får de finder deres plads i haven,men som hun siger så viser de jo om de er gode overlever eller ej, jeg købte engang 3 Helleborus til hende fra Spiren og 11 til mig selv mine blev plantet og døde alle, hendes står stadig i potterne og blomstre sågar.

   Slet
 5. Hej Helle.
  Tak for turen. Æv, at jeg ikke kom med og oplevede det live,sammen med dig. Men glæder mig til at få besøg i morgen. Så skal vi rigtig hygge-sludre. Jeg siger dig bare det var en hyggelig og sjov 30 års fest vi var til i går.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jepper vi ses, der er meget og snakke om, lidt træls med en deadline men min far har fået armen i gibs, han faldt til vores fest , og skal i morgen ind og have den tjekket.

   Slet
 6. Lyder som en skøn skøn tur Helle - og det er altid skønt at komme hjem med inspiration ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det holder gang i drømmene og finde på hjernedelen haha.

   Slet
 7. Jeg kom desværre ikke afsted i år (kun i foråret). Kan ellers godt lide sensommermarkedet - der plejer at være spændende floks bl.a.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har prøvet begge dele nu og kan lide begge de har da lidt andre ting.Fandt en del dagliljer( faktiske et stykke tid siden jeg samlede på dem så ikke nemt og stoppe der var mange skønne)og iris jeg ikke havde hørt om, håber jeg bliver færdig med at plante inden søndag så jeg kan handle på ny.

   Slet