fredag den 15. februar 2013

Stor indkøb! foredrag m.m

Så kom orden hjem :O)
Ja hvilken order taler jeg om
Jo Malene( lad romtikken blomstre) og jeg gik sammen om en "lille" bestilling fra diverse frøpusher og løgdepoter.:O)  Vi valgte at bestille frø fra Frøtorvet.

Mine frø

Fælles frø
Måtte lige lave en hutig bestilling ved Susanne`s Blomstercafè, da Malene sådan ønskede sig frø af Penstermon Husker red og dem havde hun i sit sortiment, der måtte så lige lide mere med:O)

Og ved begge frø salg fik vi også 2 pakker frø med ekstra i bestillingerne. Så  vi har da fået os lidt og så og vi er da også statet begge steder( har været på besøg og sået ved hende )
 
Nå men ingen have uden Dahlia har jeg hørt ! ( Vist Søren Ryge som har sagt disse ord, nej nok ikke kun på grund af ham jeg/ vi har Dahliaer)
 
Så vi faldt over Blomsterverden denne gang , et nyt bekendtskab for mit vedkommende.
Rigtig" mange" har jeg købt 17 indtil videre.
Holdt i farve toner til mit" halt" flammebed, det er ikke blevet helt så flammende som jeg havde drømt om ,men nu kommer der da lidt nye i dette bed. Mere om det en anden gang.
 
Nå men så blev det jo vinter ferie og mine drenge skulle til Århus på basket camp de første 3 dage i ugen, så heldig med en søster som har plads til dem da de ikke i Århus tilbyder overnatning og jeg ikke lige kan køre så langt hver dag.
Nå Men vi strtede så deres besøg på Aros for at se Edvard Munch udstillingen, det var der rigtig mange der også havde bestem så der var rigtig mange mennesker.
 
 
Alle mine børn
 
Det berømte maleri Skriget
 Han malede utroligt dystert men han led vist af depression det meste af sit liv.
 
Så vi måtte lige se guld aldrens malerier her lidt kvinder med former.

Denne fine skulptur er meget talende ( i må selv gætte hvad!) Og nej det var ikke for an damerne den var. Vel hjem kommet fra Århus drog jeg til endnu et foredrag( Tim har lavet referat og Malene kommer nok også med et) så ingen referat fra mig.

Introen til foredraget, jeg fik rigtig god info om formmering så måske jeg en dag vil gøre lidt mere i dette( har sået og taget små løg fra )

Peter Møller
 

Masse af løg til salg 3 løg for 50 eller Matagon og Trompeter for 35 kr stk.

Tror de fleste fik handlet godt ind.
Jeg havde travlt sidder jo i bestyrelsen og skulle hjælpe lidt der også, hjælpe Malene da hun jo er på krykker, handle for 300 kr til min veninde og til sidst handle for mig selv pyha jeg blev helt stresset da de så begyndte og samle sammen inden jeg var færdig stressede jeg da helt op ha ha: Nå men en rigtig have løgs samler lader sig ikke sådan stoppe ,så fik da 19 til mig selv for 300 kr syntes godt nok jeg gjorde et kup.. Han er god til at sige man må tage lidt ekstra, når man køber godt så alle vi 3 fik lidt eksta oveni.

Til sidst den buket jeg fik af manden i går på valentinsdag absolut ikke noget jeg er forvænt med ,han plejer og sige at jeg " har blomster nok" :O) og det passer bare ikke..haha

I dag skal vi alle i biffen og se Alle for 2.


 


 
 
 
 
 
 

21 kommentarer:

 1. Det må jeg sige, du har godt nok en del at se til..;-) og du har da oplevet en masse.
  Sikke mange dejlige frø og løg du skal igang med at sætte og forspire.
  Der bliver spændende at følge din og Malenes have.

  Kh. Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det løb vist lidt af med os :O) Men de første små spirer er sandelig dukket op ved os begge, så det tegner da lyst.

   Slet
 2. Hold da op Helle alt det I skal til at så, du får travlt, vi må håbe Malene snart er på stikkerne igen. Det er godt nok nogen lange drenge du har, der blev ikke meget til pigen, når de skal vokse så meget :)
  Sjovt at se alle de liljer, I kunne købe. Jeg er lidt bekymret for martagonliljerne, mener de skal lægges i efteråret, men håber at det går.
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er nogen lange rær ( min datter har en meget mindre far end drengen har, nok derfor) Ja ved godt at Martagon er noget sarte han fortalte også at man ikke sådan kan flytte voksne planter men jeg regne med at potte dem op og så bare plante når jeg kan, den jeg har er købt pottet ved en privat samler og den er kommet hvert år, men den skal så nok flyttes nu så er spændt på om bøgerne får ret , det gør de jo heldigvis ikke altid.

   Slet
 3. Wow, jeg tror da også lige der er blevet handlet :o)
  Der bliver noget at se til, men mon ikke vi kan følge det her på bloggen ;o)
  God fornøjelse med det hele.

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have jo begrænsningens kunst er en svær en, i betragtningen af at jeg ikke skal købe i år da haveplanen skal sættes i værk , går det jo fremragende, hvem sagde rygrad som en regnorm !

   Slet
 4. Dejligt indlæg :-) Du har da fået handlet - får helt lyst til at handle - igen! ;-)

  Smukke børn, du har - de drenge er da godt nok høje :-)

  Det er jo Peter, der holder foredrag, kan jeg se (og det skriver du) - har kendt ham en del år fra plantemarkedet i Århus.

  Dejlig Århus tur I også har haft - skal selv derop i morgen, hvor jeg skal have en skøn venindedag :-) Det er jo som at komme hjem, når jeg kommer til Århus.

  God weekend.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber du får en dejlig tur . Vi får nok tidere besøg derfra end at vi kører derop, men der er nu en del jeg gerne vil se og nu læser hun ikke mere, så måske der blir tid til lidt sightseeing på sigt. ( nu arbejder hun bare 12 timer om dage) Ja Peter har jeg også handlet ved en del år efterhånden, han ved meget. Ved fra Larsen i Stauby at han har snuset godt ved ham :O)
   Ja begge drenge nærmer sig de 2 meter med hastige skridt ( deres far er 2 m. Så de kæmper for at bliver højere end han, og da de begge jo spiller basket kan de godt bruge højden.)

   Slet
 5. Hej Helle.Ja! jeg siger da også......hold da helt op.Du har da godt nok fået købt ind til haven.Det må da blive et fantastisk syn når det hele blomstre.Dejligt med foredrag så man kan blive lidt klogere.Og Aarhus med Aros museet er bare bare et must.Var der selv i efteråret med nogle venner.Rigtig god weekend til dig Jette

  SvarSlet
 6. Det lyder som en dejlig, men travl uge. Ja man får da helt lyst til at få købt lidt flere georginer, når man læser om alle jeres indkøb.
  Det er rigtig mange, der har været til lilje foredrag den sidste tid og det er da godt nok nogle billige liljer, I kunne købe. Sælger han også på nettet eller er det kun ved han foredrag?
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror måske der sneg sig en tal fejl ind det er 3 for 60 kr men stadig billig det er store flotte løg. Han sælger faktisk hovedsagligt på markeder ,men bor på Djursland og man kan besøge ham med forudgående aftale og man kan bestille ved ham og han kan sende så ikke mange undskyldinger for ikke og købe lidt skønne liljer. han har været på Koldings 2 store plante markeder de sidste år. og kan se at Marlene kender ham fra Århus . Men ved ikke helt hvor langt oppe du bor? og om du evt skal til bloggertræf i Kolding eller på Samsø, der kan ikke være så langt, derfra.

   Slet
  2. Jeg regner med både at skulle til Kolding og Samsø, så måske får jeg chancen der. Jeg bor lige på den anden side af Limfjorden ved Jammerbugten

   Slet
  3. Vi var på ferie ved Jammerbugten i sommers, dejlig sted. du har da nogen ok planteskoler inden for række vidde. Jeg kan ihvertfald godt lide staudemarken selv om den er lidt derfra kan den godt være en køretur værd. Jammen så ses vi jo super.. og du kan få Lijer , har i disse dage lavet op gørelse over dem jeg har og lige nu er jeg på over 85 så lidt har jeg dog.

   Slet
 7. Storindkøb, skal jeg love for, men hvor er det fint at du og Malene kan dele. Det bliver skønt at komme i gang med at så og liljerne glæder jeg mig til at se indlæg om senere på sommeren.

  Så du nåede Aros' Munch-udstilling - jeg har hørt en masse godt om den, men som det oftest er, når man bor lige i nærheden, så kommer man ikke selv afsted.

  Ja, kønne børn :)

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vores mening om Munch er nok at billederne var meget triste og dystre og ikke mange var malet med glæde i sindet. Men det var jo også det som er/ blev hans kendetegn.Og ja kender godt det med at bo tæt på og så ikke nå ind og se udstillingerne, men sådan er det nok
   Oh ja liljebilleder kommer der forhåentlig en del af, er ved og have en ok samling.
   Tak for rosen til børnene.;O)

   Slet
 8. Hold nu op du får travlt til foråret! Skønne sager I har fået købt I to!
  Sjovt for jeg tænkte som Lisbeth, hvorfor er det altid drengene, der løber i vejret? Sådan er det også i min familie. Min bror er 2 hoveder højere end min søster og jeg. Det samme gælder for mit ene sæt børnebørn. Der er det drengen der har højden!
  Herlig udstilling både her og der og allevegne. Du har haft travlt!

  SvarSlet
 9. Ja lidt er jeg da kommet ud er jo også mest bare hjemme og i en sportshal så rart med lidt andet. Er faktisk lidt i vildrede , da jeg rigtig gerne ville have været til Ribe i morgen og høre endnu et foredrag denne gang om magnoliaer m.m Asperupgård skulle stå for dette foredrag, MEN mine børn spiller jo bold og vi har kun en Bil og deres motion er jo vigtig( er vi hvertfald vores mening at de har første priotet men ærgelig når man selv gerne vil noget, nå Malene tar vist med Tim og hun er jo Fabelagtig til refèrater, det lige før de er bedre end foredragsholderens :O)
  Mine børn har ikke samme far hun er 11 år ældre end den store dreng( drengene har samme far)Men ja alligevel er det nok drengene som er store. dvs mine søster har 3: 2 piger og en dreng og der er det den yngste pige som blir højest.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for "roserne" Helle. Så håber jeg du har tid til en laaaaang tepause, for nu har jeg mit liljereferat færdigt. Så nu vil jeg knokle videre med først magnolia, og siden pæonforedrag.
   Knus

   Slet
 10. Hej Helle.
  Jeg glæder mig rigtig meget til alle dine, mine og vores frø, løg og knolde blomstrer. Det er herligt vi også kan dele vores vinter og forårsprojekt med hinanden. Sikke en dejlig overraskelse du så fik i år på Valentinsdag, sikke en sød buket. Jeg har, som du jo ved, haft hænderne fulde med, at skrive lilje-referat og været til yderligere to fordrag. Dejligt vi kan følges til det meste. Jeg er så glad for, at du vil hjælpe mig med transporten den ene vej, så jeg kan komme lidt hjemmefra. Og herlig herligt, at vi bare hygger os så meget, selvom det bliver nat, og vi begge to er helt smadret dagen efter. Jeg glæder mig usandsynligt meget til vi skal sludre sammen, om dagen, når du kommer på besøg på fredag. Mon ikke vi kan starte lidt mere op der også? Jeg har været hele haven igennem på krykker i dag. Ujævn terræn, kom jorden var ikke så fedtet i dag, så jeg vågede mig det længere omkring. Rigtig dejligt. Jeg håber I har haft en god oplevelse i dag, nede på Jacobs kommende efterskole. Så kan han godt begynde at glæde sig. Det bliver et år i hans liv, som han altid vil huske som noget helt særligt. Jeg håber du kom igennem dagen, uden at du er helt ødelagt resten af weekenden...... Hvor var det sjovt, at vi også løb ind i hinanden ude på sygehuset i går. Tænk det lige kom til at passe:-) Du er da også alle vegne;-)
  Fortsat rigtig god weekend og hils alle dine søde drenge. Knus

  SvarSlet
 11. Det var vildt sjovt at vi også mødtes på sygehuset og havde det samme med til at fordrive ventetiden med , selv om jeg fik mest tid. Glæder mig til at læse dit referat.. Har teen klar :Skal ringe til Jas i eftermiddag, har lige talt med Kærsten/ konen. og har lige lidt jeg vil høre om han har til de nye rionet, der forhåbentlig bliver lavet i påsken som jo allerede er i marts, havde jeg da ikke styr på. tænker lidt Trappendal , Generus Gardener og evt Albertine Sammen. Trappendal tror jeg bare skal have selvskab af Clematis. Ses fredag til mere snak.. og plantning m.m

  SvarSlet
 12. Hej Helle.
  Lisbeth har gjort opmærksom på, at det er vigtigt, at bestille færgebilletterne til Samsø senest i april. Jeg har sendt en besked til Tim, så vi kan snakke sammen om hvornår og hvor mange billetter der skal købes, og hvem der står for det.
  Kærlig hilsen Malene

  SvarSlet