onsdag den 24. oktober 2012

Jeg Vandt

Sørme om ikke heldet var med mig i går aftes , hvor jeg var i Kolding til foredrag med Jørn fra bloggen" Havetid". Jeg vandt en Viburnum Tinos i Amerikansk Lotteri.


En stor flot plante som skal stå lidt beskytte kan jeg læse,men det er så også det jeg ved om lige denne, nå ja og  så blomster den fra nov til feb. rigtig dejligt. vandt så også lidt alpevioler som jeg delte med malene fra "Lad romantikken blomster" vi to er jo ved at forberede vores togt til det fynske efter roser ,jeg har sendt min bestilling 19 roser er det blevet til, inden jeg køre derover. :O)

Det var et dejligt foredrag,om Klippede træer og buske i haven, men da min kompetance med referat fra sådanne foredrag ikke er super godt, overlader jeg dette til Malene.:O) som til gengæld er rigtig god til dette, så man ikke behøver selv og have været tilstede .Er  før blevet reddet af hende , når jeg ikke selv har kunnert deltage, ja endda selv om jeg har været det samme sted som hende. :O)

Efter og have set efterårs billeder rundt omkring,  har jeg da også lyst til at vise farverne fra min have i disse dage.

Græsserne kommer nu rigtig til syne med alle deres faver, og er da også en af mine fix punkter i haven.

Konval busken er også en af dem med farve på.

Stor konval og hostaer i hegnet mod naboens mark.

Rosen Lykkefund er også smuk i efterårs dragt med dens små hyben og skønne farve.

Denne " blærespirea " som jeg vist fandt ud af den hed, kan jeg se fra stuevinduet, den bliver jeg mere og mere glad for. Er en arv fra min nabo.

Så er Bøgehækken og Gledstrita også ved  at tage efterårs tøj på.


Min mands "have" set fra drengenes område. jo jo vi har skam hver vores Have i vores have, men min er den kønnest syntes jeg..:O)

Men der er dog stadig blomster( i min have)

Først dahliaerne som stadig står skønne derude, men nu det nok snart slut.:O(

En selvsået en som vist ryger med i dem som kommer op i år.Og til slut en lilla for at visse at det ikke kun er de stærke farver jeg har selv om der har været alt for mange af dem i år, ikke et super godt dahlia år ved mig det må bliver bedre næste år.

Men der er da også både Geraniaer.

Anemoner:

Stemoder:Sået i foråret og har blomstre længe nu .

Andet godt:

 
 
 


Og ikke midst er der mange klokker i Corbea.Bare de alle når at blomstre.

Og så er der lidt roser endnu:

Med en hyben rose i efterårs dragt i baggrunden.

The Pilgrim har mange blomster.

Og min flytted New Dawn trives også  sammen med

Lidt ærteblomster. Er der nogen som ved hvad dette er for en plante, den er kommet af sig selv og gror rigtig godt, den er kommet i år.

Måske er det en " Farlig" Plante ?
 Nå i aften skal jeg til endnu et foredrag denne gang med Laila Sølager om haven til den trejde alder..


24 kommentarer:

 1. hej Helle.Stort tillykke med din gevinst.Håber den vil trives.Og sikke da en masse du stadig har der blomstre.Min have er næsten lukket ned for vinteren
  har lige taget dahlia op og lagt til tørre.
  Rigtig god dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja så er du snart klar til armchair gardering, det er nu også hyggeligt.
   Har faktisk rigtig meget i blomst endnu viste ikke alt for så ville indlæget nok blive lidt for langt og ikke alle billeder var gode nok.
   Har endnu ikke fundet stedet til min busk.Skal jo nok være et sted hvor man ser den når den blomster i den tid hvor man ikke er så meget i haven.

   Slet
 2. Hvor er du da heldig, det er et stort flot eksemplar. Jeg er imponeret over, hvor meget der stadig blomstrer i din have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja dejligt når blomstrings sæsonen er lang, det kæmper jeg lidt for, men har lige været til foredrag( Ved Laila Sølager om haven til den 3. alder) og skal nok begrænse mig hvis min have skal blive en nem have.

   Slet
 3. TILLYKKE med gevinsten!
  Jeg er som Jette imponeret over, så mange ting der endnu blomstrer hos dig! Mine dahlia blev svitses i forrige år, da vi fik et snert frost, så de er også taget op her.
  Du har også mange smukke løvfalds farver. Jeg er også glad for mine bøgehæk ...den eneste på vejen.... liguster har jo ikke så smukke løvfaldsfarver. Har du nogensinde i løbet af vinteren plukket lidt fra din hæk? De visne blade siddende på sådan et par grene, er bare så smukt i en sjov krukke eller lignende. (Et gammel cowboy-trick jeg lærte af fru Jensen en ældre jysk kogekone.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg har faktisk ikke brugt og tage grene ind fra bøgehækken, det vil jeg da tænke på.Jeg har også mest ligusterhæk men nyder meget min bøgehæk som er den jeg ser inde fra huset og ikke mindst mine Gledister træer som er så anderledes i farven mod bøgehækken.

   Slet
 4. Der var du heldig, tillykke med det, flot plante du vant.
  Du har godt nok også skønne efterårsfarver og en masse fine dahliaer. Godt vi har Malene til at skrive referater fra jeres foredrag, det er som du skriver lige så godt som at være der selv.
  19 fynske roser det er ikke dårligt, og det er jo gode roser ikke bare de almindelige og så til den pris, det er fantastisk.
  Jeg melder pas til din plante, den kender jeg ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til at se det du fik handlet og håber du frotæller lidt om roserne så kigger snart ind ved dig.
   Der er et par som mener det er en hampplanter og det skal nok passe, så lidt farlig er den vel. :O)
   Malene tog igen i går et fuldstændig referat så har det intresse så hold øje med hendes blog..:O)

   Slet
 5. Tillyyyyykkke :-) Det var da ikke så ringe :-)

  Sikke alle de smukke træer og buske du stadig har i haven. Frygter lidt for frosten her i weekenden, men lad os nu se, om vejrudsigten holder stik. Man kan ikke helt regne med den.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg krydser vældig for at jeg/ vi slipper for frosten nyder vældig at mine dahliaer endelig viser hvad de kan.
   Er du på vej i Juleland :O) det elsker du jo også så det er bare ok.. :O)

   Slet
 6. Tillykke med din flotte gevinst ;O) For søren hvor har du stadig mange blomster som du kan nyde, her er der langt imellem blomsterne. Jeg syntes din ukendte plante ligner en hampplante ;O) er det nær en foderplads til fuglene, da der tit er hampfrø i foderblandingerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo det er tæt på fuglefoderplads havde nu også tænkt at den måttte komme derfra, gad vide om skal fjerne den eller om det går, mener det er ulovligt især hvis jeg bager kager af den.. smiler.

   Slet
 7. Tillykke med gevinsten og så kan jeg jo ærgrer mig ekstra over at jeg ikke kunne komme til foredraget... ;o)

  Jeg siger som Heidi, et vildfaren hampefrø er blevet til denne frodige plante, - måske du skulle prøve at bage lidt småkager med den i... :D

  SvarSlet
 8. Ja dejligt og prøve og vinde sidst vi var afsted alle 3( Tim, Malene og mig) vandt ingen af os og det var ellers roser , men denne busk blev jeg nu megte glad over, har bare endnu ikke fundet stedet til den.
  Mine drenge syntes det lød lidt sjovt med en hamp plante og at man kunne bage småkager af den ,de er nu så gamle ( 13 og 15) så de vidste godt at det var for sjov så det hyggede vi lidt over her til morgen.

  SvarSlet
 9. Tillykke med din flotte gevinst, som nok skal skabe glæde her i vinter månedene ;).
  Flotte billeder af din have.

  Oktober havehilsner Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Annette og idag med hvid græsplæne men Dahliaerne holdt vist stand denne gang også..:O) Men de må hellere ryge op i weekenden.

   Slet
 10. Tillykke med gevinsten, det er altid dejligt når man vinder:) Og et foredrag med Jørn må være interessant, jeg er endnu ikke god til at komme afsted til foredrag det må jeg vidst øve mig i.
  Det er smart med hver sin have sådan har jeg aldrig tænkt det, men engang var min have fyldt gynger, sørøverskib og en rædsel af de der kæmpestore svømmebassinner - nu er det min igen, men hvis der engang kommer børnebørn tror jeg at der som minimum igen bliver plads til en sandkasse;))) Der skal simpelthen være plads til børn og leg i en have, synes jeg.
  God søndag i efterårshaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have den er nu plantet, så jeg kan sidde i mit drivhus og kigge på den, ved fra sisdte vinter at jeg tilbringer en del tid derude.
   Ja haverne har hver sin tid en gang havde jeg kaninbuere ud over hele græsplænen det pynter absolut ikke, men nu har vi da fået så meget plads at alle kan have hvert deres område.

   Slet
 11. Hej Helle.
  Tak for sidst. Fedt vi kunne havenørde sammen to aftener lige i streg:-)

  Tak for "roserne" til både dig og Lisbeth Høneballe. Jeg mærker forventningens pres på mine små skuldre.... Ej, jeg lover at "levere varen", og jeg har helt styr på hvad jeg vil skrive. Jeg regner med indlæget om Jørns foredrag bliver lagt ud i dag.

  Endnu en gang tillykke med din vinterblomstrende snebollebusk, jeg blev "heldigvis overhovedet ikke spor misundelig" over dit held den aften. Ej, jeg under dig det selvfølgelig godt. Jeg vil da foreslå du får placeret busken tæt på din dør, og gerne så den kan ses inde fra også. Så vil I helt sikkert få meget glæde af at se på den hver vinter. Men endnu engang tak for alpeviolen, det skabte stor glæde... At jeg så også selv vandt én lige bagefter, det er så noget helt andet:-/!

  Jeg har den vildeste nedtælling i gang til på søndag, hvor vi skal over til Jas roser på fyn og fristes over evne, håber jeg. Jeg regner med at købe minimum 30 roser, så det er godt du kan ligge sæderne ned i din bil! Jeg glæder mig HELT VILDT!

  Flotte efterårsfarver du har i din have. Det kan være så flot i haven på denne årstid, hvis bare man får det med i sin planlægning af haven. Apropo haveplan:-)

  Vi ses på søndag, hvis vi ikke snakkes ved inden. Ha' det godt så længe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja selv tak for sidst, et par dejlige aftner , og jeg glæder mig også til vores tur jeg skal dog " kun " have 19. så håber jeg at jeg finder på noget mere i vinterens løb skal jo være noget til Haveplanen, det glæder jeg mig nu også til.
   har faktisk mange ting som jeg kune tænke mig i haven, så det bliver et spændende projekt.

   Slet
 12. Tak for de smukke billeder fra din have.
  Tillykke med gevinsten.
  Her regner det, så det bliver hvis slet ikke havevejr. Jeg mangler endnu meget i haven.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja din kæmpe have er der nok og se til i.Jeg nåede nu et godt stykke i weekenden, så nu begynder det og hjælpe,

   Slet
 13. Tillykke med den fine gevinst.
  Det er første gang jeg besøger din blog, og det var vel nok en hyggelig oplevelse. Jeg kommer bestemt igen. Jeg er meget imponeret over de forskellige haver til alle medlemmerne af familien. Det må jeg kikke nærmere på i de lange mørke vinteraftner.
  Du kommer på min blogliste med det samme.
  Efterårshilsen
  Rikke

  SvarSlet
 14. Velkommen Rikke og tak for de pæne ord. Dejligt når man har plads så alle kan få deres områder, var lidt træt af boldspil i haven så derfor fik de den gamle køkken have( som så blev nedlagt) så det har jeg ikke mere, mangler det når jeg ser blog indlæg med skønne grøntsager, men jeg kan ikke magte og hold den pæn, så hvis det nogensinde bliver , så bliver det på en anden måde end lange rækker.

  SvarSlet