torsdag den 2. maj 2013

Kender i Bugnet ?

Denne enormt skønne rose Louise Bugnet lærte jeg først og kende sidste år( da hun røg med hjem oppe fra Keld Slots Gardenparty) og vil her lære jer den og kende en rose uden minuser, faktisk ligner den ikke en rose ihvertfald på denne årstid, fandt nemlig først ud af at den " bare" ligner en busk, nu her da jeg var rundt og klippe roser ned. Og den skal slet ikke klippes i helt fantastisk er den. ;O)Og ikke nok med at den ikke skal klippes , ingen torne overhovedet, så har den en gudesmuk blomst.

Og ikke nok med det så har den en utrolig dejlig duft. Og ja så har den endda en søster Theresse Bugnet som er rosa. Som helt klart også skal have en plads i min have hurtigst muligt og lidt flere af Louise må der også til. Dejligt jeg har fundet en fantastisk rosen pusher i JASROSER. han undrede sig faktisk også over at ikke flere ønskede sig denne smukke rose uden minuser.

Dette billede har jeg snuppet fra nettet og den er da også smuk er den..:O)
Nå men her går det vældig med at få tingene gjort er så småt begynde og lave om på min have efter min haveplan( Pyha der skal laves meget men tror det blir rigtig godt, prøver og tage billeder her før så man kan se forvandlingen. )

Aksetræet tog dog lidt tid om at komme helt ned,men der er nu sået græs oven på dens rod.
Så man så småt kan se meningen med galskaben.:O)


 Oppe fra døren ud i haven ser man nu længere ned i haven.

Nede fra haven ser man nu dette.


Mine indkøbte rionet m.m er også sat op.

Det her som skal skjule den meget grimme vandtank, det er rosen trappendal som skal  regere her( hun er plantet)

Billede lånt ved Rosenposten.


Og så er det blevet lavet et bedmere,  med rionet i ,  der er også plantet roser nu.
Så nu er der 2  Møllen skal ikke blive stående der, men det er jo bare med at få lavet alt det man kan før jeg skal til og endevende det hele.
Skal nemlig have åben have  2 gange i år allerede her den 26/5 sammen med 2 andre i området og så er jeg med i en aftenvandring den 7/8 så lige så snart det er over begynder jeg på projekt haveplan sådan for alvor.. Mere om  det senere.
Vil lige vise lidt af min forårshave.Måske man kan ane at jeg er meget glad for narcisser..Lige nu står mange af mine trillium klar til og vise deres skønhed( som jeg var mange år om at finde, fatter det ikke i dag)

Købt sidste år
 
 
 
 
 
 
 Og Blodurt står også klar både den fyldte og den enkelte( som jeg var heldig og finde flere af i Geografisk have sidste år til grundlovsmarked)
 

Og så har jeg været til en del skønne foredrag her i foråret se referat ved Malene på " Lad romantikken blomstre" det er hendes speciale og det gir næsten mere  end selv og
have deltaget :O) og læse hendes referater :O)


Så her er der primulaer og Gudeblomst fra Primula foredrag med Thomas Uhre( utrolig underholdende foredrag.)
 
Og Lilje ( lilje fordrag ved Peter Møller) , Pæoner , Iris,( foredrag ved Karin fra Pæoneksperten)  Pebermyntbusk og et Papegøjetræ( foredrag ved Annemarie fra Lønbæk planteskole) som venter på at komme i haven( der står faktisk også lidt roser et andet sted fra Jasroser.) har altså allerede plantet en del nyt : Cornus, Viburnum , Kanelbusk, Parykbusk og en Kirsebær Benved.Også fra Lønbæk
 
Så måske er jeg nem og lokke  Ha ha
 
Men jeg har en plan så ikke helt hovedløst indkøbt..
Kan i have en dejlig dag , jeg vil klippe græs for første gang i år, skulle jeg allerede igår ,men havetraktoren havde ikke lyst , så måtte lige i opladeren natten over.
 
 
 
 
 


9 kommentarer:

 1. Jo, jeg kender L. bugnet :-) Har set hende hos Christel på Havehygge og vil give dig fuldstændig ret; hun er vidunderlig. Mon ikke den finder vej til mig også ..:) Skøn kæmpe have du har og med mange blomster af hver, lyder det til ;) Trillium fik jeg i gave sidste år, en vinrød m broget blade og en hvid med grønne. Jeg synes også de er fascinerende og smukke.
  God havedag,
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Ja kan helt klart anbefale disse 2 skønne roser, skal også selv have lidt flere af hver,

   Slet
 2. Hej Helle.Sikke da en masse planter du har købt.Men det er jo også en stor have du har.Kan se at du også har en pergola.Er lige blevet færdig med min ved vores køkkenhaven.Den lyder rigtig spændende den rose.......må kikke lidt nærmere på den.
  Og du får da også gået til nogle foredrag.Men altid dejligt at få lidt ny viden God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Skal da vist snart ind og kigge på din blog, har smidt alle hæmminger væk og blogger nu fra ipaden , så kan godt være der kommer mange fejl , men kan altså ikke følge med uden.. Ja min have er ret stor, så der er plads til en del ting og især efter jeg skal udvide alle bede og gøre dem letter og holde.elsker foredrag, det er som regel vældig hyggeligt, især efter Malene og jeg er begyndt og følges, og nu kommer alle åbne haver og aftenvandringer m.m. Så dejligt med følgeskab.

   Slet
 3. Skønne roser som skal undersøges nærmere (elsker jo de solide og ukrukkede af slagsen). Trappendal har jeg allerede - en stærk og godtvoksende sag, med de yndigste blomster...desværre duftløse...

  Men spændende planer I har gang i:0)

  Skøn aften fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka
   Ja er meget forundret over at sådan en skøn rose ikke er mere kendt , derfor ville jeg slå et slag for den.
   Det lir rigtig spændende med haveplanen, der kan blive sat lidt system i min have. :0)

   Slet
 4. Jeg har også fået fat i Louise, jeg forelskede mig i den på Lise Lottes blog Påfuglens Hemmelighed, så den rose måtte jeg eje. Min er ikke nået så langt endnu, den var klippet godt ned, da jeg fik den. Den er købt før jeg kendte Jas roser.
  Jeg skal love for, der sker lidt af hvert i din have, det bliver flot. Jeg kunne godt høre på det du remsede op, at du har købt en del hos Anne Marie, jeg kender navnene på planterne, kanelbusken har jeg også købt.
  Fine narcisser og trillium du har. Jeg tror du har god næse for at finde tingene til Kolding marked, mon ikke jeg skal hæfte mig på dig igen i år :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Du skal være velkommen. Glæder mig allerede til og skule mødes med alle jer blogger igen.. Har du også Theressa .
   Ja dejligt med Trillium , har faktisk flere endnu , de er bare lidt senere på vej.

   Slet
 5. Hej Helle.
  Ja, sikke mange ting du har gang i. Jeg kommer til at tænke på, tror du ikke det er nu her, når dine løgplanter er afblomstrede, men stadig nemme at se, at du skal grave dem op, så de kan blive plantet igen på deres blivende pladser senere igen?
  Ja, det er rigtig dejligt, at vi kan følges ad til foredrag. Jeg kommer også meget mere omkring, når der er nogen at følges med. Så får vi os også lige en hold sludder. Jeg er langt bagefter med mine referater, for jeg kunne ikke få ro til det under lockouten, hvor pigerne jo var hjemme. Så der er flere spændende indlæg, der venter på at blive udgivet, på min blog i den kommende tid. Jeg glæder mig til du kommer i eftermiddag, så vi kan køre ud og se på billige planter i Skodborghuskrydset i Vejen. Og jeg glæder mig endnu mere til på onsdag, hvor vi skal se Magnoliehaven hos Bjarne på Asperupgård og handle lidt roser hos vores nye bekendtskab JAS Roser igen.
  Det er dejligt med så mange forskellige narcisser. De er smukke, og så er det da meget sjovere, at plante noget, som man ved kommer igen. Tulipaner er smukke, men dyre hvis de kun holder en enkelt sæson. Jeg vil prøve at grave mine op, når de har afblomstret, i håbet om, at de så kan blomstre igen til næste år. Det er jo ikke nogen billig hobby vi har.
  Glæder mig til vi ses i eftermiddag. Kram

  SvarSlet