mandag den 13. maj 2013

Malene får roser

Jeg har en tendens til tit og rende ind i stakke af roser, pæoner  og brugte stativer, så denne gang syntes jeg det skulle ramme Malene, også fordi jeg vidste hun kunne bruge dem og hvis jeg skulle så skulle jeg godt nok ligge hovdet i blød .Har det sådan at når folk trurer med at smide deres gode planter væk, vil jeg da gøre alt for at de kan få et nyt hjem i stedet forat ende deres dage i genbrugspladserne dynge.

Denne gang var det så vores basketklubs formands have der skal ske noget i. De ville gerne have  et orangeri, men der stod lige lidt roser i vejen. Og da de så hørte lidt om at jeg havde været til rose foredrag( Med Knud Petersen) nå er du rose intresseret vil du have flere og så videre, endte det med at jeg skyndte mig og sige ja.  Sms ede Malene kan du bruge roser, nok Fairy roser. Ja det kan jeg ( hvad jeg jo nok tænkte :O ) )
Og så blev aftalen at Mine arbejder blev lejet ud for en dag og vi gik igang, skulle så lige vente på at de fik afholdt konfirmation i haven før vi tømte den.  ;O)

Nå men i lørdags havde vi tid og familien hvis roser det var havde sagt go.

Denne skåning indeholdende ca 75 roser nok stadig Fairy roser,men det må endelig afgøres når de blomstre, men da de jo er nogle meget stærke roser er det vist kun et plus.

Hu hej det går.Her er Jan og den største af mine drenge lige stødt til de var lige ved frisør, mens yngste mand og undertegnede fik gravet en del op( nok mere end halvdelen)

Færdig arbejde. Man er jo ikke 14 og 15 og så ikke lige skal lege med musklerne.

Knap så kønt som da vi kom :O)


Vores lille put trailer var da også ganske stoppet.

Præmien( sådan en skal der jo være) Meget berømt pølsemix ved "drej ind " i rundkørslen i Jels. Og skal nok sige de fik deres sag for , det var nemlig ikke bare en stor portion, nej en kæmpe portion( Jeg havde heldigvis kun bestilt en lille) Men okay de kunne så heller ikke spise mere den dag.:O)

Der var andre som også lige drejede ind, en Pinto( med rytter) på langtur.

Ude ved Malene hvade Jacob været igang med at grave renden til roserne.

Vi kunne så se at der var rigeligt med roser, så Jacob og Jacob fik hurtig gravet en på den anden side af indkørslen( den som skal blive til en fin indgangs have) her er de ved og plante roserne.

Sådan 20 meter roser plantet af Camilla og Helle.( nu er det op til Malene og holde liv i dem)

 
Bagefter gav de så kaffe/ the og masse af hygge snak, lidt ærgeligt for mine drenge var stadig fyldt op , så der blev en del rester :O)


Denne fine " Bille" fandt Malenes piger over i " min mands" have, måske nogen ved hvad det er for en fyr.?
12 kommentarer:

 1. Ligner en oliebille. Den kan udsondre en slags olie der skræmmer rovdyr, deraf navnet. Dens larver (unger) snylter på bier, mens det voksne individ lever af planter.

  Håber du viser billeder af roserne igen senere på sæsonen!

  Vh Josefine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for navnet på billen, Josefine.
   Vil tro at også Malene( Lad romantikken blomstre) også vil vise hendes roser hen over sommeren,Og nok også jeg..

   Slet
 2. Hej Helle Dejligt at du lige fik reddet alle de roser.Og at Malene kan bruge dem.Nu må vi håbe at de vil blomstre.God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja super at Pia fik spurgt mig ellers var de endt i dyngen på genbrugspladsen. Mødte lige familien i går aftes og de var rigtig glade for at de nu kunne starte på deres Orangeri uden og løfte en finger( det har de hyret folk til også):O)

   Slet
 3. Hvor er det dejligt med en god haveveninde, der tænker på en:-)
  Det kommer til at se godt ud med alle de roser.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   ja jeg vil rigtig gerne hjæple det glæder jo også mig, at Malene allerede nu kan få pyntet lidt op på det uden for også det var godt nok ikke lige den rose hun drømte om, men denne var jo meget " Billig" det var den anden ikke: Harlow Carr en Austin rose.

   Slet
 4. Hej Helle
  Hvor er I gode til at hjælpe hinanden, det er skønt. Godt med nogen raske mandfolk til hjælp. Det skal nok blive flot i Malenes have med alle de roser.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja super hjælp selv om de mente at det ikke var alt jeg bare skulle sige ja til :O) Mener nu de har godt af og bruge deres muskler til andet end en bold og en computer.Ja nu hjælper det efterhånden på at romantikken kan blomstre he he. Hun er i den grad blevet bombarderet med planter her i foråret , tror næsten hun hat tabt overblikket med hvor hvad er.. :O)så må jeg jo hjælpe igen , gør jeg gerne..

   Slet
 5. Hvor herligt at du sådan kan hjælpe en veninde på denne måde. Godt at hele familien er med på ideen. Det ser altså hyggeligt ud! Det bliver da en flot skue!

  SvarSlet
 6. Hej Bente
  Det gør jeg gerne, det var en hyggelig dag men også noget hård for både Malene og jeg , vi er jo lidt nogle skravl så godt alle kunne hjælpe, det var kun Malens yngste pige der ikke var med hun var syg( en del) hun ville ikke engang have kage.:O( Ellers er hun meget villig også. Tror man kan mærke på vores børn at de er vant til og hjælpe når vi ikke har kunnet så meget.
  Ja som Malene selv skriver nu må man da kunne se at der bor en have/ rose pige i det hus:O)

  SvarSlet
 7. Hej Helle.
  Ha, ha, hvor er det her bare et herligt indlæg. Jeg er ærgerlig over, at jeg slet ikke har haft tid til, at se det noget før. Men bedre sent end aldrig, ikke sandt. Jeg vil gerne nominere dette indlæg til bedste indlæg i al den tid jeg har blogget. Dit indlæg symboliserer nemlig ikke bare haveglæde, gratis roser i læssevis, men også kammeratskab, fællesskab, omsorg og meget mere. Jeg ville gerne give tifold igen, både til dig og dine stærke arbejdsmænd, jeg ved bare ikke helt hvordan. Men jeg glæder mig til vores arbejdsdag i din have i morgen. Jeg håber vi kan give den en ordentlig skalle. Dog så vi også kan holde til havefestival i Gram på fredag. Vi er jo nogle skravl begge to. Pjok!
  Jeg lover, at holde min blog nogenlunde opdateret hen over sommeren, så du og alle andre kan følge med i, hvor fint det bliver, blandt andet med roserne. Der er liv i samtlige roser derude endnu, og det skal jeg gøre mit yderste for, at der bliver ved med at være.
  Jeg glæder mig til vi ses i morgen.
  Knus og kram fra mig.

  SvarSlet
 8. Acabei de conhecer o seu blog e amei todas as imagens!!!Família linda,abençoada. Maravilha.Visite:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  SvarSlet