tirsdag den 12. januar 2016

Haven efter omlægningen

Efter jeg sådan var færdig med og flytte plante og lægge marksten om alle bede, var tiden nu til og se om planternes placering ville holde. Det var nemlig svært til sidst og helt have styr på hver enkelt flyttet plante.
Jeg valgte så igen og holde åben have en weekend sidst i maj sammen med havfestivalen 2014. Og py havde lige glemt/ ikke tænkt på at i så mange nye bede ville der nok dukke en masse ukrudt op, der var jo også lidt afstand mellem planterne det første år, så masse af plads til ukrudt.. Så 2015 skulle jeg absolut ikke holde åben der ville jeg bare nyde uden og stresse. Holdt dog en enkelt hyggedag med de som følger min facebookside " Blomsterhatten" og så for den gruppe der hedder Sydjydsk haveteam som er en lille flok kvinder som skiftes til og mødes i hinandens haver( er dog ikke blevet til alt for meget)
Så lidt billeder fra sommeren 2014
 
 
Dette er stien når man komme ud fra vores lille skov; hvor man kan se helt ned gennem frugthaven til naboens mark med sø og heste 

 Første sti til højre mellem det lilla/ pink bed og et surbundsbed først på højre hånd og rionet stativet med Lykkefund

Kom nu Mor vi skal på havetur

Anden  sti ind til højre hvor  man kan se hen til flammebedet hvor den røde stol er placeret, bedet på højre side er i lilla/ pink og på venstre side lyserød/ hvid.

 Solsikkerne er et levn fra første år, hvor bedet bare hurtig skulle fyldes op. Allerede i 2015 var de væk.
Møllen som er centrum for alle 4 stier de to trekantede bede er også forholdsvis holdt i lyserøde farver og med samme slags planter bare spejlvendt mod hinanden.Anden sti mellem surbundsbed og lyserød/hvid bedet


 Her den sti der går mellem det lyserøde/hvide bed og surbundsbedet, Der har jeg brugt hjemmelavede Alunrod til kant.
Måske man her kan ane at de gulbroget buskbom skriger lidt, de er senere flyttet hen på stien ind til den røde stol. Der må det nemlig gerne skrige.

Man kan lige ane "Pavillionpladsen"

 
Her stien gennem det lilla/ pink bed ned til møllen; som gemmer sig i roser, det viser sig nemlig at selv om rosen Marie Curie ikke skulle blive så høj så er den for stor, så jeg har valget mellem og skulle finde anden plads til 12 Marie Curie eller få møllen forhøjet, så valgte jeg det sidste så svigerfar kommer og tager mål når frosten er væk( Han havde gjort det men grundet sygdom og andet var de blevet væk. Jeg er taknemlig for at han vil det.)
 
 
 
 Lidt længer væk fra, har haft en del bøvl med og få dækket med græs, der hvor Asketræet stod, faktisk det sidste stykke hvor græsset halter, ellers er det pænt på alle de nye stier.
 Dette er den største af mine stier, den danner hovedvej ned til" Pavillionpladsen", her set oppe fra den øverste del af min have, og Tarzan under rosenportalen med Lykkefund og hvide klematis.
 
 

 Kig op mod huset fra det nederste bed som er lilla/ lyserød.

Flammebedet set nedefra "Pavillionpladsen"
Den store sti optil huset med trekantsbedet med New Dawn og Cornelia og det lilla bed næsten nede ved rosenportalen under den( Portalen) er der et bed mere i rosa farver
 
Her det bed hvor Tulipan træet stod, der er nu plantet en Sobus Dodong som var så stor at den allerede synes godt i bedet og endda med bær på det første år.
Det var lidt fra året efter omlægningen så allerede hurtig efter er bedene dækket godt til.

5 kommentarer:

 1. Hej Helle
  Dejligt at se det med planter i, hvor er det blevet flot. Jeg har været det hele igennem og gjort billederne store, det er du dælme sluppet godt fra :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Helle.Dejligt at se hvordan din have har udviklet sig de sidste par år.
  Og fint at billederne nu er blevet større..........det er meget lettere at se alle detaljerne.Er især vild med billedet af rosenbuen og alle roserne på begge sider.
  Dejligt at du er med igen.Vil da også meget gerne med på din blogliste.God aften. Knus Jette

  SvarSlet
 3. Vildt flot. Jeg er imponeret over de mange frodige planter :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov, hej Susanne Irming.... er du i familie med vores blogven Linda Irming, eller er det bare helt tilfældigt I deler efternavn? Ja undskyld, jeg er nysgerrig.
   Venlig hilsen
   Malene

   Slet
 4. Hej Helle.
  Det er nogle rigtig gode billeder du har fået taget af din have i sommeren 2014.
  Du skriver i et af dine øverste billeder, at det er Lykkefund du har til højre på dit rionet, men mig bekendt er det da Trappendalrosen!
  Rigtig flot gennemgang gennem din have. Og jeg er både på billeder og i virkeligheden meget imponeret over, at dine kansten står så lige, og at dine linjer er blevet så knivskarpe, som de er.
  Det er en utrolig dygtig svigerfar du har, og jeg er spændt på at se, når møllen er blevet forstørret lidt.
  Knus og kram
  din veninde:-)

  SvarSlet