søndag den 17. januar 2016

Den nye havedel 2015

Hvordan fungere den nye have så i 2015 hvor alt har haft tid og gro i..

Stien med de røde Alunrod er jeg rigtig glad for.
Og syntes den har bevaret det vilde og romantiske, selv om det nu er i strammere linjer er den frodig.
  Jeg har stauder, roser, pæoner, ( masse af forårsløg) græsser, stauder i alle afskygninger og sommerblomster der fylder huller ud
 Og helst skal det hænge en smule ud over
Her den skønne Cornelia og bund af Campanuala og Storkenæb.
 Der er nok efterhånden kommet mange roser til, men er dog stadig en staudepige, mener ikke en have holder uden disse faste medhjælpere.
Ej hellere ikke uden Clematis som der er ved alle slyngroser.
Dog er undtagelsen hernede der er der ingen roser på rionettet.Men til gengæld er der Staude Latyrus og de fylder godt og vil nok kvæle en rose.


Her er de to bede som er ens bortset fra at de er spejlvendt. og at det måske ikke nødvendigvis er helt den samme staude/ rose i hvert men en i samme art. F,eks forskellige Asters; Floks eller Iris.


 Stolperne( som nok bliver skiftet ud med nogle obelisker enten hjemmelavet eller købte)Er snart gemt bag roser. Dette er Purple Skyliner, som er et rigtig dejligt bekendtskab.

Måske man her kan se at min Clematis bue, ikke lige kan klare presset fra Veilchenblau.!!


Ved også godt at det nok var vildt med 4, men der vidste jeg ikke det var en Gigantrose, den skulle bare passe til Clematisen, som jeg først havde plantet.

Clematis Fond Memories Men uha det er da smukt, men må udtænke en ny plan for dette går ikke, passagen er også noget smal når man skal igennem med en trillebør.

Så i efterårsferien fik jeg Familien til og hjælpe med og sætte et nyt stativ op her.

  
Var desværre nødt til og klippe dem ned, slap dog for og grave dem op. de blev senere bundet ind til Rio nettet( Resterne af dem)Og så et Vinterbillede.
 Og den første Helleborus Orintalis, denne er altid den første til og springe ud.

12 kommentarer:

 1. Hej Helle.Det var da dejlige billeder fra din smukke og frodige have.Er også vild med din gang med de smukke alunrod...........dem er jeg vild med.
  Det må være dejligt med så meget plads.Men selvfølgelig også meget at holde.
  Godt at du har fået en portal til dine roser,for dem i metal er ikke stærke nok.Jeg fik lavet en lille pergola for et par år siden til mine to Alfred roser og nogle klematis........og den holder.
  God aften i Sønderjylland Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha Jette.
   Sjovt du lige nævner dine Alfred roser. Helle og jeg har også begge to Mme Alfred Carriere, men de hedder begge steder aldrig andet end "Min Alfred", fordi du kalder dine sådan..... og så sender vi dig en kærlig lille tanke hver gang:-)
   Knus
   Malene

   Slet
  2. Hej Jette. Hi hi ja Alfred det hænger godt ved. Jo min have er stor også derfor der var et behov for omlægning. Satser på den så bliver nemmere med tiden. Jeg prøvede i sommers ikke og kunne bruge min højre arm i 11/2månede i juli og august. Og det holdt da nogenlunde.
   Jeg såede selv alunrod for og få nok. Planen var og er at kanterne skal være ens for og hjælpe lidt med og give ro.. Hyg dig med sneen, vi for måske lidt i denne uge.

   Slet
  3. Hej i to skønne piger.Vi er vist mange der er vilde med Alfred.......og er da glad for at i sender mig en kærlig hilsen når jeg omtaler Alfred.
   Og Helle.Imponerende at du selv sår dine alunrod.
   Og godt at din have ikke gik helt til da du haved en dårlig arm.
   Glæder mig til at høre mere fra din dejlige have Knus Jette

   Slet
 2. Nej hvor er det bare blevet flot, jeg skal være ærlig og sige, at jeg var lidt skeptisk, da jeg så første afsnit, det er jeg ikke mere, det ser kanon ud. Det eneste jeg ikke bryder mig om, er din røde stol, det synes jeg godt nok er synd, den skærer alt for meget i øjnene efter min smag, men nu er jeg heller ikke til rødt. Hvis det var min skulle den være hvid eller sort, men du har nok en mening med det.
  Påskeklokken er fantastisk. Er Marieklokkerne fra Samsø? Jeg synes, jeg kan erindre at jeg gravede en masse op det år, I var her.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth sjovt du ikke kan lide min stol, den har faktisk en historie, men den skal lede blikket og lysten til og besøge flammebedet😛
   Tror også det var derfor at det tog et par år får jeg kunne vise det ordentligt, det var jo mest i mit hovede planen rigtig var.
   Ingen ville jo have forstået en pind der i 2012-13 hvor jeg begyndte, men er i gang med nye projekter dog på et lidt mindre areal.

   Slet
  2. Glemte lige og svare på det med Marieklokkerne, de er desværre ikke fra dig. Jeg har selv sået endda af flere gange så regner med at nu er der flor hvert år, både af dem og digitalis og kongelys. Jeg passer meget på frøplanter så har altid nogle stående pottet til og fylde huller ud med.

   Slet
 3. Hej Helle.
  Din have har bevaret sit vilde, romantiske udtryk, men fået meget mere struktur og skarpe linjer som kontrast. Det er blevet en meget imponerende og helt usædvanligt smuk have du har fået dig. Den gamle have var også smuk, men som den står nu er den overvældende flot.
  Det bliver spændende at se hvordan Veilchenblau kan tæmmes på sin nye portal.
  Du har glemt en overskrift til indlægget, det er vel ikke med vilje?
  På andet billede har du nogle pink prikker, er det Stjerneskærm i knop, eller hvad er det?
  Jeg glemte at skrive ved sidste indlæg, at det var hyggeligt, at Tarzan fulgte med rundt på mange af billederne.
  Det er dejligt du fandt ud af, at lave billederne større. Det er meget nemmere at se alting. Nogle rigtig gode billeder du har taget.
  Og du ved hvor skeptisk jeg var for dit projekt, som jeg troede ville tage dig cirka 3 år, at gennemføre. Men nej Helle, du er bare så sej, så du kører på med stopur på både arbejde og pauser imens du lagde haven om. Vupti, sagde det, da først snorene var sat.... det gik godt nok stærkt. Jeg synes det var vildt imponerende så hurtigt du fik det kæmpe store stykke arbejde klaret. Jeg er spændt på dine nye haveprojekter, både den du er påbegyndt på ved drengenes fhv. baskeballbane og dit projekt op mod naboens garage og hæk.
  Knus og kram
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Malene. Nu er der enoverskrift.. Og jodet er en Stjerneskærm, tror det er den der heddernoget med Fire, men det kan tjekkes. Mange tak for demeget rosende ord, det varme mig rigtig meget.😊❤️
   Jo han elsker jo når jeg er i den del af haven, han var jo med altid, da jeg knoklede på og ved at når alarmen lyder og jeg siger pause så går han med op og lægger sig ved huset indtil jeg kommer ud igen og så er han med igen, den gamle hund.
   Ja det må godt snart blive forår. Jeg vil igang. Glæder mig til og se om min plan holder.

   Slet
 4. Sikke dog et fantastisk blomsterflor du har i din have. Det er jo næsten ikke til at se, den lige er lagt om.

  SvarSlet
 5. Tak Vivi. Ja det gik hurtigt jmen planterne var der jo, de blevbare flyttet og så har jeg delt en del af dem.

  SvarSlet
 6. Hvilken frodighed, sikke et stort arbejde. Og hvor er din have bare stor !
  Kan godt huske at du nævnte Purple Skyliner da du var hos mig - den er virkelig smuk.

  SvarSlet