søndag den 15. april 2012

Skøn Weekend

Det har da været et rigtigt dejligt vejr så nu skulle der ske en hel masse, så sidder lige nu med en meget træt krop og laver dette indlæg .Men ville dog vise hvor langt jeg er nået. Fredag blev rionetet sat på stolperne og så kunne jeg begynde og flytte planter og lave bed.

 Der hvor pavillion stod er der godt nok bart nu men håber da det bliver bedre når alle Clematis  og andet der er i hullerne  kommer igang de fik jo lidt en hård klippning ,men der er liv.

Så stod der en New dawn rose på bag væggen  af den gammle pavillion, den fik nu et helt nyt sted.


Sammen med den dejlige træpæon som jeg var så heldig og vinde ved StaudecafènOg så havde jeg fået købt en Rose ved navn Cornelia som har stået hele vinteren i Dahlia bedet og ventet på et bed . Skulle have stået ved mit drivhus ,men da farven ikke lige så ud til at passe til det, skulle jeg jo finde på noget så de har også fået plads i det nye bed sammen med en del liljer som også stod i dahlia bedet, ikke smart da de ikke var særlig synlige midt i alle dahliaerne.Cornelia -Ved hellere ikke lige om det passer sammen ,men det skal ikke være så farvestemt dette bed, jeg er normalt ikke så farve fikseret kan faktisk godt lide det sådan lidt tilfældigt.


Sådan så er de plantet så må jeg hellere få bedet lavet, det bliver gjort på den nemme måde da jeg ikke har kræfterne til at grave græs af.

Først marksten


 Så aviser for at stoppe græs og andet ukrudt.

Så jord på, det kom mine drenge med, vi har en del jord fordi vi gravede ud til drivhuset( med en mini graver)


Har før lavet bede på denne måde det her er fra forrige år. det er så et bed med mest surbundsplanter i.

Så nu har jeg et næsten jomfruligt bed. Dejligt, når der snart kommer plantemarkeder og andre fristelser.

Ville lige vise hvor i haven det nye bed ligger,men kan se at man næsten ikke kan se det på billedet, men det er altså nede lige inden møllen.

Nå men ind i mellem det hårde job fik jeg luget de sidste bede færdige så mangler kun skov hegnet og under hækkene det har sørme også taget lang tid.Færdigt floksbed ,som er et af de nemme bede nu klarer det sig næsten selv resten af året.de er kun lige kanten der skal holdes og dem overvejer jeg og ligge marksten rundt om for jeg har mange kanter og er ikke super god til at rette af.


 Fik så også lige klippet de sidste roser ned og sommerfuglebuskene fik også med saksen.

Et før billede


Og et efter.
Kiggede også lige til gunneraen.

Oh ja der er masse af liv

Og så også til denne lille særling jeg har købt ved Thybosminde stauder.
 Den er jeg spændt på, får gule blomster ,så der har jeg lige plantet en gul ranunkel Sulphureus( en som CD har reklameret for), købt ved staudestedet. ved siden af, man kan lige ane den.
 Så lige et par tulipan billeder for at nyde foråret.


Og så denne dejlige narcis som er fra en CD løg kasse.

Nu vil jeg stoppe og gå til sofa hygge. Håber i andre har haft lige så dejlig en weekend som jeg har.14 kommentarer:

 1. Jeg kan da godt forstå, at dine muskler er lidt ømme efter sådan en effektiv weekend - det kommer til at se rigtig godt ud med din nye pavillion :-)
  Utroligt hvor meget en nedklipning af roser kan gøre ved udseenet på et bed - pludselig er det forårsblomsterne som er fremtrædende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du fuldstændig ret i , at pludselig får man fokus på noget andet end visne stængler.

   Slet
 2. Du har lavet rigtig mange ting i weekend. Din nye pavillon vil være flot i sommer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja håber den stadig bevarer noget af romantikken som i gamle dage.

   Slet
 3. Skøn have du har!!! Og hold da op hvor der bliver arbejdet! - Glæder mig til at se mere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja som regel er jeg også selv glad for den , men sommetider syntes jeg den skulle være anderledes , men det er jo det som er dejligt ved haven så kan man bare lave om.

   Slet
 4. Ja det har været en skøn weekend og du har nået rigtig meget, skal jeg love for.
  Virker det der med aviserne? Kommer græsset så ikke op imellem, her står Bent troligt og graver græs af hver gang, jeg skal have et nyt bed, og så kan det gøres så nemt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det virker faktisk det eneste bøvl der kan være er at man som jeg begynder for tidligt at plante og ikke fjerne det græstørv som man graver op, men bare vender det. Og hvis man planter før avierne er opløste så er det lidt dumt. Jeg har ingen som vil grave græstørv af for mig mere , de syntes det er for hårdt arbejde. Og det har virket ok indtil videre, kræver selvfølgelig også at bedet bliver lidt hævet.

   Slet
 5. Hvor ser det fint ud det nye bed - men blev det egentlig ikke til to nye bede?? Smart med aviser under.. Jeg gravede jo græstørvene af.. med dertil ondt i ryggen :-)
  Sikke en kæmpehave du har - det er jeg ikke sikker på at jeg ville ha' energi til

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej kun et der nede, bare med rionet i midten. Men er også ved at beplante oppe ved drivhuset der er det i hvidt og lyserødt, men der er lidt kedeligt lige nu.
   Ja det er en rimelig stor have nogle gange kan jeg godt drømme om at vi ikke havde købt ekstra jord, for så havde jeg nok slet ikke haft ukrudt, for det er svært og nå rundt inden det er oppe igen der hvor man startede

   Slet
 6. Det har da vel nok været en travl weekend. Sikke meget du har nået, og sikke en skøn forårshave, du viser :-)
  Det skal nok blive godt med rionettet når først det hele vokser til. Og sikke mange tulipaner du har i udspring. Det er en dejlig tid nu.

  SvarSlet
 7. Ja den blev vist også for hård, så kunne ikke lave noget i går og idag er hellere ikke for god, tror aldrig jeg får lært og stoppe i tide, har for meget kampgeist VIL være færdig, det er en stor fejl.( når man har en meget slidt krop)
  ja det er en super dejlig tid og endnu en dag med sol ser det ud til.

  SvarSlet
 8. Tak for din hilsen. Ikke for at blande mig men det ser ikke ud som om du har plantet træpæonen så den er dække med jord til over podestedet? Anne Gine

  SvarSlet
 9. Hej Anne gine
  Der er mere jord på , på det nederste billede er det stadig lige lidt nok, det første billede er før der kom jord på. Det kan desværre godt smutte for mig med plantedybde. Har normalt en veninde som tjekker mig hun har ikke været forbi endnu.
  Så tusind tak for din hjælp.

  SvarSlet