lørdag den 22. juni 2013

Nu blomstre pæonerne så småt.

Tror at vinteren har været rigtig god for Pæoner i hvert fald er der knopper i rigtig mange  og endda i de helt nye( håber da de bliver til noget alle sammen selv om de  tit visner væk i nye planter)
Så her en lille kavalkade af dem som har og er i gang pr dags dato..

Året starter med den lille Sinjianhensis:

 Og  Bonderoserne som jeg har både den hvide  Alba plena og røde Rubra plena af. 
Så må da absolut mangle den rosa. :O)
 
Så starter alle Lactifoliaerne:
 

Buckeye Belle
 


Pink Hawaiian Coral


 
 
Her våd med en lilla Iris Germanica.
 
Den her ,som der står på skiltet hedder Krinkled Whithe; det er det IKKE, så tager billede med ned til vores Jydske Pæon ekspert( Marianne fra Pæonhaven i Holsted) på mandag.Den er meget fyldt.
 
Sorbet som jeg har haft i mange år og den bliver bare større og større og flere og flere blomster som ser forskellige ud i deres stadier.


 
 
 
Denne som først er plantet i efteråret( fik den byttet ved pæoneksperten da de ( 3 ialt) ikke var dukket op. Hedder Myrtle Gentry

Mothers Choice
 

Man kan lige fornemme de svagt rosa ydreblad
 
 
 
Elsa Sass


Denne er også forkert den er købt i Bilka og skulle hedde Whithe ( må også med til Marianne)
Men smuk er den så pyt og har da en del hvide

Og så kommer Itoh hybriderne, denne :
 

 

First Arrival
 
 
 
 
Den sidste blomst fra den i år.
 
 Og så er der igen knop i Garden Treassure
 

Det var så de pæoner som foreløbig er i blomst og lige en lille forventningsfuld knop.

Og så lige en rose eller to og slutte af med.

Jeg satte en hæk af Ritausma roser foran mit drivhus for at den skulle beskytte mod vildfarende basket bolde. Og den gør det bare så godt og smukt..


En skøn rose i alle dens stadier og med rigtig mange torne men da jeg ikke har klippet i den overhovedet er den bare for dejlig. Tror den kommer til at blomstre mere eller mindre ind til vinter.

Og så mod alle odds er jeg blevet  forelsket i en GUL rose og en enkeltblomstrende en af slagsen , hvem skulle have troet dette. jeg blev ramt da jeg besøgte Hviids rosenplanteskole sidste sommer( faktisk også i en orange, men den har jeg endnu ikke fået fat på) apropos holder de Rosen festival den 27-28-29 juli i år. Nå det var rosen vi kom fra det er den skønne Áicha.

Blev lidt overaket over hvor gul kopperne er og også i udspring..


Men over et par dage bliver den da bare SÅ dejlig

Havde lidt svært ved og finde en plads til den, så har plantet den i midten hvor der udenom er lilla roser....spændende om de i det hele taget kommer til og blomstre samtidig.. 


21 kommentarer:

 1. Hej Helle.Skøn kavalkade af alle dine smukke pæoner og bonderoser.Jeg har 7 stk.en hvid der ligner din og en del rosa og pink.
  Har ikke navnene på nogle af dem......de stod i haven da vi købte huset.
  Men de dufter alle så dejligt.Måske du kan genkende nogle af dem......har lige lavet et indlæg.
  Smuk Ritausa rose.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Jette
   Tak skal du have, håber jeg får kigget ved dig. jeg glemte faktisk og vise de gamle jeg har, var mere stolt af alle de nye som blomtre ved mig haha, nå laver vist en opfølgning når resten blomstre.. der er en del flere på vej.

   Slet
 2. Hold da op for en perlerække af smukke blomster. Har du et specielt pæonbed, eller har du placeret dem rundt omkring?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jeg har både Pæon bede men mest blandet, vil gerne at hvert bed har lidt af det hele så de blomstre jævnt over året(har nok en rimelig stor have, større end en normal parcelhus have, da vi var så heldige og kunne tilkøbe noget mark engang for mange år siden)

   Slet
 3. Du har godt nok mange skønne planter Helle, selvom jeg køber meget, kan jeg slet ikke være med :)Tænk så mange fine pæoner du har. Godt du kunne få andre hos Pæoneksperten, når de andre tre ikke kom. Sådan kan det gå, jeg går andre veje nu med både iris og pæoner.
  Ritausma har jeg også, den er meget skøn og tornrig, ja. Min står i skygge, så der er ingen blomster endnu. Aicha har haft det dårligt hos mig de sidste år, men jeg tror, den er ved at komme sig, men heller ingen blomster i år. En smuk og tidlig rose er slet ikke så tosset at have.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja er nok gået lidt amok efter jeg blev pensionist , er vist for at råde bod på mit manglende arr. på arbejdsmarkedet, som var/ er svær og undvære..
   Og jeg har mange yndlinge i stauder og roser, pæoner, rhodoer m.m.
   Og min mand er ikke den som sådan mukker ,men måtte dog lige spørge efter endnu en tur med Malene om det aldrig skulle plantes det jeg købte.:=) jo det skulle det jo, men ikke mens det var så varmt.. så nu er meget blevet plantet.. Glæder mig rigtig meget til og skulle se din have rigtigt og ved at du har rigtig mange andre roser som vil blomstre når vi kommer..
   P.s min Odysse blomstre faktisk også.

   Slet
 4. Hvor har du mange dejlige pæoner Helle! Dejligt at du viser dem enkeltvis, så man kan nyde blomsten.
  Spændende mange roser har du jo også......der ryger jo lidt i kurven, når dig og Malene er afsted!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente. Jo vi har vist ikke ligefrem holdt igen, selv om intensionen egentlig ar at vi skulle spare, men ikke nemt når det er guf man finder... :0) et eks. Vi så den skønne azalea Homebush i en. Ave og uh den var skøn, dagen efter på marked ved Karensminde fandt jeg den til 40kr eller 3 rhodo/azaleaer til en hund, det er jo umuligt og gå forbi. .
   Og ja sæsonen er jo kun lige skudt igang med pæoner og roser. Mange flere er på vej.

   Slet
 5. Hej Helle

  Det var da en imponerende samling pæoner - der er noget for enhver smag!

  jeg bemærker specielt "first Arrival" det behøver ikke at være fyldt hos mig:)

  Ha en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karsten. Jo har vist fået samlet en del efterhånden, er jo skønne planter både roser og pæoner.. Ja tror jeg får meget glæde af First Arrival, den er endnu ikke landet på dens blivende plads..

   Slet
 6. Sikke en smuk have du viser os her... Jeg elsker dine pæoner og dine roser. Og hvor er der bare mange. Meget meget flotte.

  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Susan, meget flotte ord, og ja der er mange flere på vej de næste uger blir bare helt fantastiske..

   Slet
 7. Hvor har du mange fine pæoner. Det er en fornøjelse at se billeder af dem (især fordi mine ikke helt vil, som jeg vil).

  SvarSlet
 8. Hvor har du mange fantastiske pæoner i din have, roserne er også helt bedårende. Tak for det skønne syn ;o)

  SvarSlet
 9. Tak Ulla du må endelig nyde ved mig, der er mange flere på vej , så nyder jeg dine sjældenheder.. :0)

  SvarSlet
 10. Selv tak Heidi.. Ja har vist fået samlet en del af disse skønne planter, og i år vil de rigtig blomstre..

  SvarSlet
 11. Dejlige kavalkade.
  Hvor har du dog mange smukke blomster.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 12. God aften Helle..
  Tak for dit besøg. Det var rigtig hyggeligt at hilse på dig.
  Altid rart at få sat et ansigt på.
  Håber du og Malene er kommet godt hjem.
  Hilsen Aase Marie.

  SvarSlet
 13. Hej Helle.
  Jeg vil, ligesom Åse også sige tak for sidst, og jeg glæder mig til vi ses igen i morgen.
  Du har mange skønne Pæoner. Ligner den øverste ikke også den der var den første hos mig? Du så den da den blomstrede henne på terrassen, ikke?
  Du mangler da helt klart den pink Bonderose, det er da klart! Jeg mangler både den pink og den hvide. Jeg kunne også godt bruge en lidt senere hvid Pæon også. Jeg har kun Shirley Temple, der er hvid.
  Din Sorbet er vidunderlig sød:-)
  Du har i det hele taget mange, og rigtig smukke Pæoner. Det var ærgerligt, at Marianne mente, at det var stort set håbløst, at få navne på Pæoner, hvis først man ikke ved hvad de hedder, eller de har været mærket forkert. Men de bliver heldigvis ikke mindre smukke af det jo. Det bliver bare lidt svært, at fortælle andre hvad den hedder, så de kan fare ud og købe en mage til. Vil man selv have flere kan de da heldigvis deles som andre stauder.
  Du glemte helt, at nævne, at din Ritausma rose også dufter helt fantastisk, for det gør den jo virkelig. Jeg troede heller ikke Aichä havde så mørke knopper og blomster i starten også. Men den er stadig en vidunderlig rose. Jeg synes ikke JAS har ret i, at Margueritte Hilling er lige så skøn, bare i lyserød. Overvejer lidt, om jeg skal indføre nogle af de gule farver i min kommende forhave, når jeg engang når der til. Så kunne hun jo stå der.
  Vi ses i morgen.
  Knus

  SvarSlet
 14. Hej Malene
  Syntes nu din Margrethe Hilling ser ganske sød ud..
  Godt nok lidt en udfordring og være havenørd i disse dage.. måtte lige skynde mig ind fra opgravning af planter til i morgen( kan ski nok fylde en bil selv ha ha)Og så de 3 kasser jeg havde udset mig er så væk øv øv må hen i Brugsen efter nogle andre, så hurtig plejer Jan ski da ikke og være ..
  Glæder mig til i morgen..

  SvarSlet
 15. Hej Helle.
  Ih hvor har du også mange dejlige paeoner. 'First arrival' er rigtig skøn, venter stadig på at den skal blomstre. Din Äicha er da også helt skøn, tror jeg skal have flyttet min. Den har slet ikke blomstret i år. Så måske ville det hjælpe. Kan du have et godt have år og vi ses nok lige pludselig.
  Mange paeonhilsner fra Marianne.

  SvarSlet