torsdag den 26. april 2012

Besøg i rhododendron have i Taulov

Der var åben have i en rhododendron have i går aftes og det var et dejligt vejr så en haveveninde og jeg kørte dertil og det var en dejlig oplevelse, vi var der nemlig også sidste år men der var der ikke flere der blomstrede, men det var der så sandelig nu.

Han tager hvert år til Kina og samler frø i 5000 meters højde, det er nemlig de eneste som kan trives i Danmark så opformere han dem så det er frøplanter af vild arter han hovedsagligt har, altså ikke den slags man kan købe i alm. planteskoler, bilka m.m. han går meget op i bladene og efter 2 besøg og et foredrag holdt i Kolding for 2 år siden er jeg da også begyndt og kunne se de forskelligheder der er på bladene.
 Han sælger også af dem så jeg har også hjemført nogle forskellige arter. Men der er lang vej til at vide hvilken slags de tilhører.

En billed serie af nogle af dem som blomsterede den 25 april 2012.


 De skulle til Kina her på søndag så de går også selv glip af en del blomstring i deres egen have.

 En skøn knop som de ikke selv får glæde af.

Et eksempel på blade som har stor værdi her i aftensolen er den rigtig smuk.


Disse 2 kom så med hjem denne gang for 90 kr, se lige bladene de er ikke helt almindlige.

6 kommentarer:

 1. Hej Helle
  Nej hvor er de skønne, trediesidste billeder er helt fantastisk, det er jo derfor jeg samler på dem, måske kan du bedre forstå det nu. Det brune indument på bagsiden af bladene er så smukt.
  Har du kun givet 90 kr. i alt for de to, det er super billigt også hvis det er for hver.
  Kan man komme på besøg i hans have? Altså når han kommer hjem igen. Ærgerligt tidspunkt at skulle af sted på, synes jeg.
  Tak for skønne billeder.

  SvarSlet
 2. Ja men de er vilde med at rejse til Kina tror han er der næsten hvert år. Ja man kan sagtens besøge hans have .Jeg var der lige efter grunlovsdag sidste år, han plejer og have en bod i Geografiske have til grundlovsmarked.
  Og ja det var 90 kr for begge, jeg handlede også ved ham sidste år så har da lidt spændende rhodoer de er bare så små endnu. Og jeg går efter og få med forskellige blade.

  SvarSlet
 3. I år kommer jeg til Geografisk have, så må jeg finde hans bod. Spændende, nok er planterne små, men der er jo knopper i, så jeg vil se at få fat i noget hos ham. Det er jo super billigt.
  Hvor er jeg glad for, at du skriver om den have. Tak for det.
  Måske ses vi i Kolding? Du er også velkommen her d. 19.5.
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Kolding kan jeg ikke undvære tror desværrre ikke jeg kommer til Samsø selv om jeg har lyst , har jeg så mange ting der skal gøres, vi har konfirmation og jeg har arrangeret haveudflugt som jeg skal have styr på det er også defor jeg er forholdsvis stille i blogland, har kæmpet med sang hele ugen.
   Men vi mødes helt sikkert i Kolding, Og håber der kommer mange til dig den 19.

   Hilsen helle

   Slet
  2. Hej Helle
   Det tager nok heller ikke så lang tid at tage til Kolding. Måske bliver der træf igen på Samsø næste år, så kan du komme med der i stedet.
   Sådan en konfirmation kan tage meget energi, så pas nu godt på dig selv. Jeg kender godt det, at man skal nå det hele haven, blogland osv. men man kan jo ikke være alle steder, så det er ok at skippe bloggen, indtil konfirmationen er overstået, men vi er jo alle lidt nysgerrige :o) Sæt vi gik glip af noget, utroligt så hurtigt man kan blive afhængig af bloglandia.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 4. Hvor er de dog smukke.
  Tillykke med dine 2 ny planter.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god søndag.

  SvarSlet