mandag den 5. november 2012

Roseindkøb og det nye bed.

Så kom dagen hvor Malene og jeg skulle over til Jasroser på Fyn. Og det var faktisk lige før turen kom til at overgå selv den vildeste fantasi , jeg havde tænkt at vi da altid bare kunne lægge sæderne ned i m in lille bil. det blev i allerhøjeste grad også nødvendig , for skal love for at Malene gik al ind men se mere om det på hendes side. Lad romantikken blomstre. blogspot.dkMin lille stak der var 19 roser.( en havde jeg købt, før tiden men også fra Jasroser, han har en lille fillial ved Marianne Munk som har Haven i Troldkær, også henne som har lavet hans hjemmeside og som fortalte os om ham )Jeg har købt roser til 2 bede i min have og det første bed er så dette ny anlagte bed, som før var "Nellikemur"


Sådan så den ud i 2010, der var den endnu ikke begyndt og skride sammen .

I går sådan her.
 Der er nu plantet stauder i : Monarda kardinal, Phlox Natural feelings og "Sherbert Blend", Mjødurt "Filipendula Varigata,  Astrantia Madeline og Star of fire, Geum " Belle bank",Lythrum Salicaria " Blush" Phystostegia virginana " Pink Manners", Salvia nemorosa " mainacht" og en uden navn,  Echinacea "Piccolino " Rasberry Tart" " Vintage wine" og en ? , Agastache foeniculum " Golden Jubilee",Staude  Clematis,   de fleste stauder er fra Staudefeen´s tilbud i Haven her i oktober og så lidt jeg selv valgte og så er resten hentet i haven. Nelliker og juleroser ( små børn) og Hosta og der er lagt påskeliljeløg og tulipaner i rosa farver.
Så kommer vi til roserne: der er sat 4 forskellige fordelt på 5 i hver ende og 2 slags i hver ende. længst væk er sat : "Salet"   mosrose 3 stk.

"Souvenier de la malmasion"  bourbon rose 2 stk

 
 
 
 I den ende ned mod " Pavillionen" er sat" Alfred de Dalmas" mosrose 3 stk

 
 
 
"Quartre Saisons" damerscener 2 stk


 
Det andet bed som der er blevet købt roser til er det nye Clematisbue bed som alligvel også får roser op af stængerne bare udvendigt.Der er sat denne clematis op af buerne på indersiden Clematis "Fond Memories"

 
Som faktisk er groet helt godt, de når næsten op til bøjningen.
 
 
 Og nu kommer der så roser udvendigt det er blevet " Veilchenblau"  som er engangsblomstrende.

Håber den matcher det lilla i clematisen.

Så er der sat roser og stauder i begge stykker jord uden om buen.
I det største stkykke ned mod tulipnatræet er der sat Dagliljer i lilla farver Echinacea  i lyserøde farver og Anemoner og lidt andet sjovt bla. parisertårn og campanuala "Pink Octopus"

Og så fordi jeg måtte eje rosen Aicha står hun i midten .

 
 
Og har foran sig op mod huset "Gigi" buketrose  2 stkog på den anden side "Bering Renaissance" 2 stk


I de to krukker ( de er sat i jorden andetsteds, de skulle bedre klare vinteren i jord end i krukker så der kommer de først i til foråret.) skal der stå en som hedder Lucky

Kommet i dag med posten fra Roser til haven.

På den anden side af buen kom der i dag også fra Roser til haven .

Celistial


Og Odyssey
 I forvejen stor der foruden 4 sommerfuglebuske også 3 historiske roser også købt ved roser til haven for et par år siden det er:

Queen of Denmark


Rose de Recht

Stanwell Perpetual


Håber det kommer til og spille sammen ellers er der jo lidt og lave næste år.

Købte også en enkelt Gallica rose( som skulle have været 2 men havde glemt og betille den ene  med , var hoppet ud af teksten :O(" Belle Isis hed den, men så er der en undskyldning for at komme igen)


Duchess dÀngouleme
 Som skal ned og stå bag mit drivhus.


billederne er fundet rundt på nettet.

30 kommentarer:

 1. En forkærlighed for de historiske roser???
  Fuld forståelse for dit rosenvalg herfra - smukke, smukke sager, som vil slå dit hjerte omkuld til sommer:0)
  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan holde modet oppe i vinter. :O)

   Slet
 2. Hej Helle
  Fede køb du har gjort, bilen ligner noget jeg kender, når Ida og jeg har været på tur. Det bliver spændende at se det hele til næste år, du har godt nok købt igennem. Jeg tænkte på jer i går, sådan et dejligt vejr at være af sted i. Og hvor er det skønt at være to på sådan en tur, to med fælles interesser. Godt I har fundet hinanden.
  Mange hilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en super tur og skal love for Malene var heldig.Hun fik vildt meget for pengene, så mega fedt.
   Og ja vi nyder begge og have fundet en med samme intresse.

   Slet
  2. Ja, det gør vi nemlig. Du er en rigtig sød og dejlig veninde. Jeg synes vi har det HERLIGT sammen med hinanden. Ikke kun pga. den fælles interesse. Vi har også virkelig god kemi sammen. Det er bare guld!

   Slet
 3. Wow for nogle lækre indkøb du har gjort. Men jeg tror, jeg er blevet syg, for det rykker ikke engang i mig for at anskaffe lige så smukke roser som dem, du har købt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marie jeg er dybt bekymret, du må søge læge.:O) Har faktisk haft det lidt sådan også i år med løg, men er blevet rask det hjalp med en bilka tur til 50 % :O) syntes ellers at sådanne køb kan holde humøret oppe.

   Slet
 4. Endnu engang får jeg lyst til at lave rosenbede - eller bedre; sætte dem blandt stauderne, og der findes jo så mange smukke sorter - som du også viser her :-) Meeen... jeg gider bare ikke passe dem. Kan lige så godt indrømme det. Hader at beskære roser... Har dog flere af de historiske rosenbuske, som får en tur med hækklipperen :-) Det er lidt nemmere.

  Det bliver spændende at se dine nye bede til næste år.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes faktisk også det er lidt( meget, men gør det over mange dage) hårdt og passe roser, men tænker at når jeg nu er blevet pensionist( for tidligt) skal min tid bruges til noget som skaber glæde og det gør roser. :O)

   Slet
 5. Hej Helle.Sikke da en indkøbstur i har haft.Der bliver noget at plante.
  Men det bliver rigtigt spændende, at se bedene til næste år.
  Dejligt at man har en der har samme interesse som en selv.
  God aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette Jeg mangler kun en som skal ahve ny jord, den er heldigvis i potte , så er ved og tage mod til mig, og så mangler jeg løg i mit clematisbuebed.
   Det er virklig hyggeligt når man kan dele med andre, har du set at Rikke( bloggen 1-18 høneballe har lavet links) vil lave et kort over blogger i hele landet , kan være det bliver nemmere og finde gode venner med samme intresse. Vi hygger i hverfald når vi mødes.

   Slet
 6. Hej Helle
  Jeg vil gerne vide, hvilket træ der er på billede nr. 9, det ser spændende ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så mit tulipan træ som du faldt over har skrevet ved dig..

   Slet
 7. Wow du er da gået helt amok i roser, men de er smukke hver og en :o)
  Så er der også lige lidt arbejde igen - nej man skal aldrig kede sig i haven :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej der er heldigvis altid et eller andet man skal ud efter.. mangler kun en og så løg.

   Slet
 8. Hold da helt fast, der er rigtigt blevet shoppet igennem af de skønneste roser. De bliver vel nødt til at lukke biksen for denne sæson, efter at i har ryddet den ;O). Det bliver rigtigt spændende at følge alle disse skønne roser i din have til næste år, klematisen er også super skøn ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja og planen om en ny tur lurer vist allerede til foråret ,jeg manglede jo en som jeg troede jeg havde bestilt :O(
   Men noget af det bedste ved roser er at det er sikkert at de blomstre næste år så ja det bliver fedt.

   Slet
 9. Herligt er det at have en bil, hvor sæderne kan lægges ned!! Herlig indkøbsfest I har haft. Sikke et farve og duftorgie du får til næste år. Spææææændende!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det blev vi også nødt til Malene havde 17 pottet og en del i sæk tror hun laver indlæg når hun har fået styr på dem, mit var ikke så indviklet, men skønt og have været med hende til sådan et orgie..:O)

   Slet
  2. ja, det var fedt at gå helt amok. Der var også et par enkelte mere jeg gerne ville ha' haft med hjem, nu hvor jeg har fået overblik over det hele. En tur til foråret er sikkert lige hvad jeg trænger til, når jeg er færdig med at humpe rundt med krykker i næsten 3 måneder til den tid. Den tur vi lige har haft var i hvert fald en tur jeg kan leve højt på meget længe. Sikke mange drømme jeg kan ha' hele vinteren, om hvor skønt romantikken kommer til at blomstre næste sommer.

   Slet
 10. Sikke dog et herligt rosenshow du kan fremvise, der er vist ingen tvivl om at damerne har hygget sig... ;o) Din clematis Fond Memories, er også helt og aldeles pragtfuld, den bliver jeg vist nødt til at finde et lille hul til :oD

  SvarSlet
  Svar
  1. Sidst jeg var i Bilka havde de den stadig og til 40 kr :O( så afsted med dig ha ha
   Og ja vi havde det bare super, og Jas sagde da vi gik og sagde at vi nok kom igen, at det havde han regnet ud at vi var skøre nok til :O)

   Slet
 11. Jøsses da, der er handlet igennem. Smukke roser. Det bliver skønt til forår og sommer, når de kommer i blomst. Det glæder jeg mig til at se billeder af. Men kan næsten dufte alle de roser, du har fået fat i :)

  Mange havehilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 12. Tror også det bliver godt, og så er der noget til atfå en gennem vinteren. Sidste år gjorde jeg det samme bare oppe ved mit drivhus, så det er en fabelagtig vinterkur, kan klart anbefales. Og forventningens glæde skal man absolut ikke kimse af:O)

  SvarSlet
 13. Så har du nok sprunget havebudgettet for i år og næste år med ;) med alle de kære roser :) ha..ha..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim.
   Nej, det tror jeg ikke hun har, eller vi har. Han var nemlig meget billig. De dyreste roser kostede kun 50 kr. pr. stk.
   Knus

   Slet
 14. Hej Helle.
  Endnu en gang tak for en rigtig hyggelig tur til fyn. Det var en tur jeg sent vil glemme. Hold nu op, hvor er forventningens glæde for næste sommer blevet væsentligt forøget. Jeg skal bruge hele vinteren til, at drømme om hvor overdådigt romantikken kommer til at blomstre næste sommer.
  Det er også nogle virkelig skønne roser du har valgt. Jeg glæder mig til at følge med i hvordan det bliver hos dig også. Det lyder også til at blive et rigtig godt bed du har lavet ved siden af tulipantræet.
  Og tusind tak for dit besøg i onsdags. Det var vist nok meget nørdet, men hold nu op, hvor synes jeg vi fik meget ud af det. Det kunne jeg godt tænke mig, at vi gør igen, så det kan være jeg skal ta' min haveplan med op til dig, næste gang jeg kommer. Jeg fik RIGTIG meget ud af vores diskussioner. Det håber jeg også du gjorde. Jeg vil gerne nå at ha' mine roser i jorden inden vi ses, så det kan godt være der er nødt til at gå en uges tid. Men jeg regner med vi snakkes ved alligevel jo.
  Jeg er næsten sikker på hvordan min forhave skal indrettes i grove træk, og jeg vil helt sikkert bruge din idé med, at plante buksbom rundt, for at holde den ovale form i det første haverum. Baghaven håber jeg du har lyst til at hjælpe mig med at diskutere igennem på samme måde.
  Fortsat god weekend. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var høj efter vores tur og efter vores dybe samtale i onsdag det er fedt og have fået en sparrings partner som lever sig helt ind i mine ting også. Så ja vi skal da selvfølgelig diskutere haveplan det er jo vildt godt..

   Slet
  2. Hej Helle.
   Det var jeg også.
   Jeg blev meget mere afklaret med min haveplan i forhaven og i det første ovale haverum. Jeg håber på jeg kan blive lige så afklaret omkring hvad jeg skal i baghaven, efter vi har haft en lang og konstruktiv diskussion igen. Det glæder mig oprigtigt meget, at du også føler, at du får noget igen. Jeg fik i hvert fald mere ud af mit kursus, fordi jeg kunne sparre med dig bagefter. Nu er jeg spændt på hvordan sidste kursusaften kommer til at forløbe.
   Glæder mig også at kunne hjælpe dig.

   Slet
 15. Jeg vil bare ønske en glædelig jul til dig og din familie !!

  SvarSlet