onsdag den 8. maj 2013

I Jordhøjde

I denne forårstid skal man  tit langt ned for at få øje på de små skønheder i haven. Så jeg har været ude og se hvad jeg lige kan byde på i disse dage.

Først møder jeg denne skønne hundetand, de er dyre i indkøb , så man bliver ekstra glad når de kommer op faktisk har jeg denne flere steder i haven, så tyder på at de fleste indkøbte løg blomstre nu. De er købt i efteråret 2010 så det kræver lidt tålmodighed og vente på Erythronium Whithe Beauty.

Set helt nede fra jordhøjde.


Så faldt øjet på denne her:

En ny trillium ved mig købt sidste efterår.


En af mine første trillium ,men først i år den vil blomstre, så de kan også godt kræve lidt tålmodighed, men når de så endelig er der så bliver jeg bare helt ør.

En anden hvid trillium som er helt anderledes end den anden.

Mange af mine Trillium er jeg kommet billig til ,ved at købe ved private plantesamler, tit i forbindesle med små plantemarkeder og havebesøg.. :O)


Denne fyldte anemone er også købt sidste efterår

Mine første blodurt er ved og blive til en lille klump med en del blomstre i , dem har jeg også købt flere af både den enkle og denne som er fyldt.


Jeg er total forgabt i disse små skønheder.

Har lidt forskellige Muscarrier:

Den fyldte


Den Hvide


Den almindelige har jeg i rigtig store mængde de må let sprede sig :O)

Er også ved at have en del af de hvide , vist godt at de skal skifte sted,  de trænger vældig til at blive delt..har den dog også andre steder end her.

Nu begynder jorden og være dækket af de kommende stauder og alle forårsvæksterne, dette bed mod min nabo. Med hans "FINE"skur, da vi tog på ferie sidste år så han lige chancen for at bygge dette uden at informere om det, FEDT , i det hele taget er jeg lidt træt af hækken og stenmuren, da den er super befængt med skvladerkål, tror han har en farm af disse på hans side af hækken. Der er heldigvis her jeg har alle mine høje stauder så hen ad året bløder det lidt op på det syn .
 Hyg jer .

Jeg bliver hentet af Malene ( Lad romantikken blomstre) idag over middag så skal vi til Fyn Vi skal se Asperrupgård som er berømt for deres mange magnoliaer og så lige et smut forbi vores rosen pusher efter forsyninger: Jasroser :O)


Kom lige i tanke om at jeg da skulle prale lidt af min yngste søn.Alle de timer jeg har tilbragt i en hal med at se drengene spille basket gav nu lidt potte, han kom nemlig med på U14 vest landsholdet .:O)
ham i Sort..
16 kommentarer:

 1. go' tur derover, og husk at tage masser af billeder fra haven derover, hils Malene :)

  - det er nogle flotte blomster du har for tiden i haven :)

  SvarSlet
 2. Asperupgård vil jeg også mægtigt gerne besøge. Man kan tydeligt mærke, hvor forelsket du er i dine små skønheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie jo jeg er meget glad for mine små beautys, der tit gemmer sig blandt alt det andet. Asperupgård er absolut et besøg værd, han har mange spændende træer og ikke kun Magnoliaer, og så er han meget vidende, så det blev et halv langt besøg.

   Slet
 3. Sikke en masse skønheder du har på gang i haven, godt vi har kameraer der kan komme helt ned og fotografere ;o)
  Kan i ha en fantastisk tur til Fyn ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og godt man ikke selv behøver komme helt derned, men kan sende kameraet. :0) vi havde en skøn tur i tørvejr i Bjarnes have, men også en hård tur, haven er 23000 m2 så hårdt ved Malene og min amle ryg syntes også det var slemt, men meget spændende. Vi skulle så spise madpakker og der ville vejret så absolut ikke lige være med os, det både tordnede og regnede meget voldsomt, så det gik delme stærkt, Malene måtte spise færdig i bilen. Ha ha , men så blev vejret igen fint til besøget ved Jas roser.. Så en super tur.

   Slet
 4. Hej Helle.Sikke mange fine blomster du har.Har lige opdaget at jeg har en db.blodurt.......skønt.Er lidt varm på en Trillium.
  Og rigtig god tur til Fyn.Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du fandt denne skønne lille blomst. Trillium må du da have også. Vi havde en hård og mega skøn tur.

   Slet
 5. Tillykke med sønnen, det er da flot, så er det ikke forgæves, du har kørt med ham i den hellige havetid :)
  Skønne små planter i jordhøjde. Jeg kan anbefale dig at købe ved Eurobulg, af de 10 trillium jeg købte var der blomsterknop i de tre af dem, og det var billigt for der var tilbud. Jeg har en del trillium, der blomstrer eller snart blomstrer, de er forholdsvis nye, så jeg har været heldig. Erythronium skal jeg have flere af, de er så smukke, jeg købte min i efteråret hos Staudemarken, den blomstrer nu.
  Håber I har haft en god tur til Fyn, I har i hvert fald hygget jer.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej jeg var inde og kigge ved Eroubulbs og konstaterede at jeg havde alle de slags de havde, og fandt endelig ud af at min dyreste Trillium den fyldte hvide som jag ar givet 150kr for, skal lige siges at jeg ikke vidste den var SÅ dyr da jeg bare sagde den vil eg meget gerne bede om et stykke af den der.. Var lige ved og dåne da jeg skulle betale.. Den koster 250 ved Eurobulbs, så det var en god handel, hun/ den blomstre først om et par dage.. Har handlet for dig:0)du gir bare lyd om du kommer til Kolding ellers tar jeg bare dem med over til dig.. Fed og hård tur..

   Slet
  2. Hej Helle
   Jeg har også en dobbelt hvid, den har ikke været så dyr, men det er ikke sikkert, at det er samme slags.
   Jeg kommer til Kolding, så vi ses der. Ja jeg kan forstå ved at kigge på dine kommentarer, at det var en hård tur for jer to. Men I fik set den dejlige have, jeg må se, om jeg også kan få en tur dertil en gang.

   Slet
  3. Ser lige at det var ved at knibe med pladsen, så er det da pinligt, at I skulle have noget med for mig også. Er det sædvanlig pris hos Jas?

   Slet
 6. Til lykke med sønnen.
  Håber I har haft en god tur til Fyn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla skal jo så nok tilbringe endnu mere tid i en hal :0( de 3 første weekender i juni skal han afsted..
   Vi havde en rigtig god tur, begge steder er jo fantastiske på hver deres måde, heldigvis var vi kørende i Malenes bil og havde hendes piger med, så ingen plads til impuls indkøb :0) vi skulle handle for andre også. Så da vi skulle stille i bilen sagde Jas kan i have det hele :0) og jo det kunne vi an var god til bil pakning.

   Slet
 7. Dejlige små og mange fine blomster du har lige nu. Især den blodurt må jeg da have fingre i, den er underskøn at skue!
  Tillykke med sønnike, rart hvis du har tilbragt mange timer i div. haller rundt omkring, at det har givet pote!

  SvarSlet
 8. Blodurten er et helt fantastisk bekendtskab.. Ved ikke lige hvad den hedder på latin ? Lidt flovt :0)
  Jo bruger rigtig meget tid i en sportshal.. :0) er også holdleder for deres hold, i år har de nemlig spillet på samme hold. Og ja tror han har fået god hjælp af og spille på et hold som var over hans årgang..

  SvarSlet