lørdag den 19. maj 2012

frodighed og forskelle

I det som engang ikke hørte med til vores have står der 2 ahorn den ene ved vores hæk og den anden ved naboens, men altid har der været forskel på dem, vores er meget lys og smuk også om efteråret og naboens helt almindelig.

Må sige at selv om det drejer sig om en helt almindelig ahorn så holder jeg rigtig meget af dette træ, jeg har en bænk under den og elsker faktisk og sidde der for jeg har så synet af dette bed fra en anden vinkel end når jeg ser det fra huset.Igen syn ned mod bænkenI min have har jeg en del valmuer også af denne som absolut ikke er styrebar , for mig ihverfald så den kommer lidt over det hele, så har valgt og holde af den alligevel, da jeg ikke formår at styre den.

 Det er den gule og orange valmue som laver farveforstyrelser alle steder.Kan ikke lige huske dens navn-


Denne kamissa har jeg også efterhånden rundt i hele haven hvad undre mig en del , da det er et forholdsvis stort løg, så den må også frøså sig. Som man kan se så har jeg en del forglemmigej og skilla.Så mange af mine bede har blå kant med hvid i .

 Det er en vældig frodighed som er lige nu.

Jeg flyttede jo lidt rundt på en new dawn da jeg væltede min gamle pavillion.

Og jo den kommer heldigvis.

Clematissen som også fik en ordenlig tur er også godt i gang

Den første blomst i Campanula Glometa.

Læste et indlæg om  Geranium Phaeum sambuar og den har jeg da også rigeligt af.

Faldt for denne med broget blade og lilla blomster, da jeg var på tur sidste weekend, spændende om den kan blive til lige så meget.


Løgene fra C.D pakkerne er stadig seværdige, det har været et dejligt syn i lang tid nu.
 
Knop i Yellow Crown( fra Staudefeen)
 
Og en hvid akeleje:Har mest de gammeldags og har prøvet og så, men det er da stadig ikke sket meget ved endnu.

 
14 kommentarer:

 1. Hvor er de frodige dine bede med tulipaner og for glem mig ej! Flot stoor geranium. Og skilla er yndig. Mon ikke det er sibirisk valmue, skøn farve. Dejlige billeder, bedste ønsker om en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 2. Ja, jeg skal da lige love for, at den er blevet stor din 'Samobor' - smukt med så mange sammen :-) Din nye har noget meget fint løv - spændende om den frøsåer sig lige så meget som 'Samobor'.
  Kamissa skal jeg da vist have fat i til mit blå bed, den ser spændende ud - den kommer fluks på ønskelisten :-)

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Jo det et sibiriske valmue, kunne bare ikke lige komme i tanke om det. Så tak og dejlig dag til dig også.

  SvarSlet
 5. Hvor har du dog en smuk have og så mange skønne planter.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg er nu ikke altid selv helt tilfreds, men de fleste som kommer syntes det er meget fint. Og er nok lidt en samler hvad angår planter. Hilsen Helle

   Slet
 6. Den der Kamissa kender jeg ikke, men den ser skøn ud. Du har god plads i haven, når din geranium kan få lov at brede sig så meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har et bed hvor der næsten kun er geranier i, så derfor har de fuld råde rum der, men er nu begyndt igen og putte dem ud andre steder i haven også. Du kan sagtens få lidt Kamissa ved mig hvis du har lyst, de skal bare lige være lidt længer undervejs, jeg havde med til familien sidste år på grundlovsdag, så kan bare tage lidt med til Kolding. Hilsen Helle

   Slet
 7. Jeg kan sandelig godt forstå du nyder at sidde under ahorntræet. Sikke en skøn og frodig have, du kan nyde :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man skal bare huske og nyde tror jeg af og til jeg glemmer, men sådan en flot dag det bliver i dag det SKAL nydes. Hilsen Helle

   Slet
 8. Ja, jeg kan også godt forstå at du nyder den udsigt du har under træet. Hvor er det dejlige bede du har :-) Jeg synes det er hyggeligt med de små gule og orange pletter fra valmuerne. Jeg har også en dobbelt orange som sår sig lige hvor den har lyst, og det får den også lov til, for den ser så glad og frisk ud.
  SIkke en en kæmpe flok Samobor, wow. Og jeg glæder mig også til at se mere til den nye brogede som du har købt. Den ser spændende ud.

  SvarSlet
 9. Ja den er jeg også spændt på , den er lidt fin i blomsten , ved ikke om den er ligesom samobor, for den sår sig godt nok lystigt rundt omkring.Jeg har opgivet kampen mod de vilde valmuer så jeg får valmuer mange steder, om lidt kommer den lyserøde fyldt, den får jeg lige så mange steder, men når man har så stor en have og så dårligt et helbred ,må man vælge sine kampe læste jeg en dag på en blog , det har jeg tænkt en del over, problemet med mig er at min hjerne stadig kan have lyst til at knokle men ikke resten af mig. Som min familie siger du kan ikke kede dig på en øde ø.

  SvarSlet
 10. G. phaeum 'Margaret Wilson' - den brogede, du har købt - er en helt anden type phaeum end de andre. Den breder sig kun meget langsom og forbliver lav :-)

  Sikke vidunderlige billeder du viser fra haven - det ser meget frodigt ud :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Tusind tak Marlene fik den ikke lige Googles , havde det på fornemmelsen, så den er sat forrest i bedet.. Ja det er en frodig tid både for velkomne planter og knap så velkomne(ukrudt som jo bare er uønsket planter)

  SvarSlet