tirsdag den 29. maj 2012

Lidt nyt fra hattens have

Efter en travl pinse med lugning og plantning af vækster fra drivhuset kommer der lige et lille indlæg om lidt af det som også blomstre lige nu.

Pæon Sinjiangensis som blomstre for første gang og så med 2 blomstre fik den i  efteråret 2010.

Polemonium" Bressingham Purple" Jacobsstige med mørk løv.

Den almindelige polemonium måske hedder den " Blue Ensian"

Og så den nye hvide Polemonium caeruleum " White pearl" Som er kommet i det nye hvide / lyserøde bed ved drivhuset.
Der er den hvide Bonderose "Alba Plena" også ved at springe ud.

Sort/ lilla Knopurt uden navn

Så er det ved at være Geranium tid.   

Minder lidt om den store Phaeum , men  denne er noget mindre og lysere i farven.

Og så er det Azaleaernes tid med duft der fylder luften.

 Dem i de glødende farver er dem som er størst i min have ,de andre er ikke så store endnu.

Så er Gleditsia " Sunburst" sprunget helt ud, syntes den er smuk op af bøgehækkens lidt mørkere blade. Står i vores indkørsel 3 af dem og det er så det eneste "Pynt" der er derude, bortset fra krukker.

Så begynder staudevalmue tiden også lige om lidt.


Hold da fast hvor en varm pinse det blev iår, måtte så ud og vande det hele i går aftes med vandslange, så jeg er nok en af dem som gerne vil have lidt vand fra oven ,da alle(3) vandtønder vi har er helt tomme, så der er kun og bruge vandhanevand og det er jeg meget i mod da det er vores børns drikkevand vi ødlsler bort.Men det er da også for ærgeligt og have haft " besværet" med at så , prikle og potte og plante og så lade det hele dø. Og alle roserne som jo gerne skulle blive super flotte iår og alt det ny indkøbte fra diverse ture, så der gik en del vand til.
7 kommentarer:

 1. Pæon og bonderose tid, jubii! Hvor har du mange smukke nu;
  og mørkløvet jakobsstige, og den lilla knopurt, og de brændende azaliaer, og, og....! Jeg synes om dem alle sammen:0)

  SvarSlet
 2. Ih hvor dejlig blomsterbilleder ! En skøn tid vi er i.. Min bonderose står også bare så flot mørkerød lige nu. Pinsen har været totaldejlig i år. Måske lige en anelse for varmt efter min smag, men man skal jo ikke klage ;) Nu må det bare godt komme med en omgang vand, så man er fri for al det vanding. :)

  SvarSlet
 3. Skønne billeder du viser, min Sunburst er ikke sprunget helt ud endnu. Det har godt nok været en varm pinse, dejligt, men hvor vi trænger til vand nu.
  Var der noget med, at du kommer til Kolding?

  SvarSlet
 4. Har også selv den blå og hvide jakobsstige. Ja, nu står mine pæoner også med flotte knopper, det bliver skønt. Jeg savner også noget vand fra oven. Har nu vandet, da det er ærgerligt at se det gå til af tørke.

  SvarSlet
 5. Hvor har du dog mange smukke blomster.
  Hvor er den Sort/ lilla Knopurt fin.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 6. Hold op en masse skønne planter. Er vild med din pæon, hvor er den smuk. Og Jacobsstige har jeg sået og priklet, så jeg venter spændt på at se, når den blomstrer. Vi har også mange vandtønder her der er buldrende tomme, så for mig ville en lille slurk vand gøre underværker.

  Ha´ en skøn dag måske med en lille smule vand :)

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 7. Hej Helle,

  kom lige i tanke om, hvad vi talte om i Geo. Have i onsdags - ang. Paeonia sinjiangensis, som du har købt hos mig, hvor du sagde, at det var en anemoniflora i stedet (var det ikke det, du sagde?). Jeg kan se, at din plante ser helt anderledes ud end min, og det skyldes selvfølgelig, at den er en frøplante - faktisk smukkere end min egen ;-) Men en anemoniflora er det i hvert fald ikke ;-) (som dog findes i flere nuancer).

  God weekend.

  Kh. Marlene

  SvarSlet