onsdag den 16. maj 2012

Tur på skamlingbanken

Da jeg jo sidder i bestyrelsen i havekreds Christiansfeld havde jeg arrangeret denne tur op på skamlingbanken til 2 steder med en god historie.
Vores første stop var ved den gamle botaniske have som den nuværende ejer s bedsteforældre havde startet op og som hans forældre havde haft før ham så det var en mand som kunne mange skægge historier.`

Den første dejlige overraskelse var at se hvor mange der kom selv om vejret var koldt men dog uden al den regn som metrologerne havde lovet , det var også det han sagde til mig at vi var heldige at de havde taget fejl.
Så viste han hos rundt og i kan tro han var skarp på det lantinske, allerede som barn kunne han huske plantenavne, hvad hans forældre ikke kunne, så når de havde haft besøg af plantekyndige folk(Eks Aksel Olsen og andre kendte havefolk på den tid) , blev han bagefter spurgt hvad det nu hva de hed og så remsede han op, så han blev hurtigt den som viste folk rundt den gang den var en velbesøgt botanisk have.


Bliver stadig brugt som camping plads, men uden al den moderne luksus som er på de fleste campingpladser nu.Træet bagved kunne han også fortælle en historei om det kunne han om næsten alle de specille træer der er i haven.


Jeg kan desværre ikke alle de latinske navne. Denne rododendron er kommet af sig selv(med en fugl nok) men den gror altså inde i et gammelt træ. Og det var noget han ofte så med gamle træer at så skete der pludeslig sådan noget.

 En Hænge HASSEL


Og et plantantræ.


Så skulle vi vidre et par hundrede meter ned af skamling og der kom vi til en gamel ejendom som den nuværende ejer havde arvet efter hans bedsteforældre i januar 2000 overtog han stedet, som havde fået en del skade efter orkanen( den var gået næsten udenom den botaniske have vist 2 træer som var væltet der)
Han fik så lov af kommunen til at indrage noget mark jord til have som han påbegyndte i 2007 og stadig arbejder med.

Bakkerne i haven er kommet fra denne markjord, huset er også blevet renovert til en meget smuk ejendom.

Den sidste nye del, ahn anlægger haven så den hovedsagligt skal passes med en havetraktor.

En udsigsthytte er jo oplagt sådan et sted.
De har dog en smuk køkkenhave som lå fuldstændig i læ bag bøgehække.


Det var så en lille smule om et meget velykket arrangerment, så jeg er vældig tilfreds.
Og kan kun opforde til når jeres lokale havekreds( også dem i nabolaget) arrangere noget så prøv og kom ,man behøver absolut ikke og være medlem for at deltage i disse arrangermenter.
Men det er altid dejligt og være sammen med nogen som har samme intresse.4 kommentarer:

 1. tak for kikket... gode billeder :)

  SvarSlet
 2. Tak for turen, så fik vi også set haverne. Det har været en spændende tur og heldigvis med succes.
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. Dejligt at komme med på en kigger, skal love for du ordentligt har været på tur de sidste dage. Skønt. Og Tillykke forresten, mon det ikke er dig der står som vinder af en konkurrence i Alt om Haven ;)
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 4. Jo jeg vandt en frøpakke, man bliver så glad når man får sådan en dejlig gave.Lidt ærgeligt at der ikke mere er konkurrencer og butik i bladet.

  Ja det endte med 3 dage i træk så nu er der pause lidt til i juni hvor der er slutsalg ved botanisk have i vissenbjerg og grundlovsmarked i geografisk have og ikke mindst tur til Keld slot den 17 juni.

  SvarSlet