torsdag den 5. juli 2012

Campanualla den skønneste klokke

Jeg kan rigtig godt lide Campanualer og har derfor også lidt forskellige slags i min have.

Denne er en mælkeklokke(lactifolia) og den er lidt vild i det vil faktisk gerne sprede sig så den kan man godt finde lidt rundt omkring , syntes nu ikke det er så slemt igen, men den er stor. den er først lige begyndt og blomstre.

Denne sjove kæmpe blomster klokke kan jeg ikke huske navnet på det var nemlig et fejlkøb den bliver ikke så høj, har haft den i andre farver også ,men den her er den eneste som er tilbage.

Clometa har en skøn lilla farve og bliver tit berundret, den fylder også godt i min have og jeg give gladeligt væk af den ( havde den med ned til malene fra lad romantiken blomstre)

Har den også i en Alba

Denne hedder Campanulla Trachlim " bernice"

Og denne Percifolia skulle være album men den er nu lyse blå.


Her er den så rigtig


Campanualla "sarasto"
Og selvfølge denne som man køber næsten hele året som potte plante, trives ganske fortrindelig uden for.( her er den under min mølle) der har jeg også fået plantet mariaklokke ,men den kommer jo først næste år.


Og her op af mit døde mandeltræ som først kan fældes til efteråret ( såjeg  har plantet ærteblomster op af den , de er på vej)

Dagens gætte roser:


En engelsk tror jeg

Bakarola måske

Og så kom min Cristata:
 Knopperne er meget specielle og flotte 

Så er  hun foldet ud

 Lige lidt valmue morgen stemning( det jeg ser fra mit køkkenvindue)


 I aften skal jeg igen på farten . Der er det en rosen have ,nå ja selvfølgelig, jeg skal besøge .En tur der er arrangeret af rosenkreds trekanten, så ser nok nogle af dem fra i lørdags.

18 kommentarer:

 1. Det sidste billede har virkelig haft en heldig hånd med - skønt havemiljø. Campanulaer er også blandt mine favoritplanter.

  SvarSlet
 2. Hvor ser der dejlig ud i din have, mere af det :))).
  Gad vide om jeg har Campanulaer i min have. Jeg har ikke styr på hvad jeg har i mine bede endnu.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Margrethe så er det da en spændende tid vi har lige nu når du skal finde ud af hvad du har, og så er blog verden jo endnu mere intresant.

   Slet
 3. Hvor har du mange flotte klokker i din have - den du kalder »sarasto« er meget flot og anderledes i farve end man plejer at se. Skøn have du kan fremvise!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak til dig Bente. Ja saresto er købt på Kiekeberg marked i Tyskland og der var den helt ny, sagde sælgeren da.Vil helt bestemt kigge efter flere når jeg skal der ned her i August.

   Slet
 4. Altså de der campanulaer er et nyt land for mig. Selvfølgelig kender jeg dem af udseende men mest den som du omtaler som potteplanten. Den fik jeg iøvrigt sidste sommer og satte den ud i bedet uden at regne med at se mere til den, men den kommer lige så fint i år, så måske jeg skal udforske disse planter lidt mere...
  Tak for et dejligt kik i din have, og jeg vender tilbage til rosenturen. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette Alle dem som jeg kalder potte planten har først været omkring stue eller krukke og de blomstre faktisk tit flere gange pr. år

   Kom ikke afsted på rosenhave besøg åtte lige omkring vagtlægen med yngste sønnen og kunne så ikke nå derned.Øv Øv nå må kigge med ved Malene hun tog afsted.

   Slet
 5. Helt enig med Bente i at din 'sarasto' er meget flot og speciel. Dine valmuer ser også rigtigt godt ud, jeg tror aldrig jeg bliver helt gode venner med valmuer....
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne jeg kan faktisk godt forstå hvis du har problemer med valmuer for de bestemmer da i høj grad selv hvor de vil være og det er alså ikke altid det lige passer os haveejer.
   Jeg går og venter på at den der hedder kent belle springer ud en jeg fandt i bilka sidste år og som jeg havde opgivet men der er masse af klokker på vej nu.

   Slet
 6. Klokker er for mig kun den smalbladede - men jeg kan godt se at jeg fint kan invitere nogen flere varianter ind i haven. De er da bare skønne dem du viser her.

  SvarSlet
 7. Jeg skal love for, at du kommer omkring. Du har mange fine campanulaer. Jeg såede marieklokker sidste år, så jeg har nogle store flotte eksemplarer. Cristata er smuk, ja og valmuerne, skønt syn ud af køkkenvinduet.
  Jeg har plantet en hvid potteplante campanula ud, det går fint, den blomstrer for anden gang i år trods snegle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Lisbeth det er altså træls for dig at du har snegle år , i år.
   De blomstre faktisk tit flere gange pr år så det er jo ren win win.

   Jeg er spændt på mine mariaklokker som jeg har sået i år, havde også sået en anden slags men de kom ikke op.

   Prøver og kommetere ved dig igen idag den kære ipad ville bare slet ikke igår. øv øv.

   Slet
 8. Skønne klokker du viser og ja, der er såmænd nok at vælge mellem. Potteplanteklokken har jeg lige nu stående som krukkeplante på terrassen, men den skal helt sikkert også ud til de andre blå stauder, når den er ved at afblomstre.
  Sikke en skøn udsigt du har fra dit køkkenvindue - det er et dejligt bed :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja det er mit dalia bed man kigger på, men dejligt at der er noget allerede nu mens de gror til.Har haft lidt problemer med daliaer i år tror alle dem fra sidste år er gået til så har måttet efter plante( og Købe) havde heldigvis også masse af frø så får mange frø planter i år. Men sidste år var det dette bed det som folk var mest imponeret over.

   Slet
 9. Hej Berit ja dejligt vi kan lære lidt af hinanden, jeg skal ihverfald have fler sirbiriske iriser i min have :O)

  SvarSlet
 10. Jeg kender heller ikke så mange klokker, men så skal jeg da vist bare følge lidt bedre med hos dig - du har mange smukke :)

  Skønt valmuebed.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla ja de er faktisk meget smukke og jeg tror jeg vil have flere :o)

   Slet