onsdag den 4. juli 2012

Rosetur

I lørdags var jeg så med Rosenkreds Trekanten på tur til Vejrups have i Ulstrup og Hviids planteskole i Bjerringbro.
Det var en tur hvor man selv kørte ( kunne så melde sig til samkørsel gjorde jeg så , fik en mand med  fra Kolding, vælding grænseoverskridende at troppe op ved en man slet ikke kender og så køre langt sammen, men tænkte jeg, er man havenørd er der vel altid et  og andet man kan snakke om, det gik da også vældig)
Der var desværre ikke overvældende mange med men hyggeligt det var det.

Første stop er Vejrups have:
Den gule have
De havde mange orkider rundt omkring

Den gule her måtte jeg have med hjem så da der var en planteskole på stedet kom den med hjem + lidt andet også  ha ha


Den Hvide have med en utrolig smuk kornus corsa

Et Kæmpe daglilje bed men ikke mange blomstre endnu

MIT herhjemme noget mindre

En fin kæmelæon busk


MIN herhjemme


Så spiste vi vores medbragte frokost og kørte til Hviids Planteskole med tanken om at nu skulle vi rigtig  købe roser, men ak der blev jeg skuffet de sælger overhovdet ikke til private og afviger ikke fra den regel, men købte dog et katalog som man kan bruge til at se hvad ens planteskole kan skaffe hjem, hvis den altså høre til dem som køber roser ved Hviids.( Det gør Ellen Lykke så der er håb)

Først tog Åse i mod hun har sit eget firma som hedder Åse hviid design, og alt jern i deres have er noget hun har tegnet og fået en smed til at lave.
De har en besøgshave hvor mange er deres roser står  og en lille butik med Åse ting.

En meget smuk have som er delt op i en gammel del og en ny meget solrig og åben del, her er der så et bed gjort klar til flere roser som e.v.t lige skal afprøves.Lidt af Åses skønne buketter de ståd rundt omkring.

Efter kaffen var der så tur rundt i marken det var der ikke så mange som benyttede sig af jeg tog lidt med, men gav hurtig op den er kæmpe stor tror det var 8 hektar.Bare lige et par billeder for at vise hvor stort dette er , de har  deres marker på Fyn Herhjemme er det kun i potter til levering på planteskoler og engros firmaer( og dette er kun en lille del af de pottede de var først blevet færdig dagen før med at potte barrods op fra køl)

Lige et billede herhjemme fra til at slutte af på er jo endnu ikke begyndt og vise billeder af mine roser men lige en enkelt til at slutte på må der til. 

Min Lykkefund som blev flyttet til denne rosen portal for ca 2 år siden er nu ved at komme derop af igen.


10 kommentarer:

 1. hej
  hvor er det skønne billeder:) Anne Gine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have det var en dejlig tur

   Slet
 2. Det lyder som en herlig dag. Jeg er vild med det gule bed i Vejrups Have. Meget smukt og farvebalanceret.

  Jeg har et par gange været til blogtræf, og haft kørelejlighed med andre bloggere, som jeg aldrig har mødt før. Lidt spændt var jeg også, men vi faldt så hurtigt i snak, så når interessen er der, kommer man lagt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blev også meget vild med lige dette bed og fik straks lyst til at lave et gult bed, da jeg så så aica ved hviid bagefter og en der hed strike it var jeg endnu mere tændt

   Slet
 3. Tak for turen :).
  Min Lykkefund gik til i foråret da jeg flyttede den ØV...ØV.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej hvor træls.. Jeg fik faktisk en ekstra ud af og flytte min, så jeg nu har en på hver side f portalen. Jeg gjorde det i april.

   Slet
 4. Det har været en spændende rosentur, kan jeg se. Især den sidste have er rigtig skøn og sikken kæmpe pergola-krone til roserne!
  Dit dagliljebed er da stor, blir spændende at se blomsterne, og din kæmelionbusk er flot. Hvilken farve er blomsterne hvis den altså får nogle og hvordan står busken, mod nord? Jeg kender den nemlig ikke ;-)
  Lykkefund er en smuk slyngrose, synes jeg, og med mangeblomster. Er den remonterende?
  Sommerhilsner
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Lykkefund er desværre kun engangsblomstrende.. Min kæmelon busk står faktisk ikke helt rigtig den vil gerne have lidt skygge så jeg har en tibetansk kirsebær som lige tar det værste af solen fra den. Den står nok nærmest syd østlig. Den har små søde blomster tidligt på sæsonen men det er nok bladene man har den for. Jo der er fa nok 15-20 forskellige dagliljer.. Kan rigtig godt lide lilje blomster.

   Slet
 5. Godt du kunne købe det første sted, ellers havde du jo slet ingen ting fået med hjem :o)
  Det ser ud til at være hyggelige steder, du har besøgt. Har du prøvet at kigge på den side der hedder rosertilhaven.dk jeg har skrevet det til dig før, men der er det ikke så dyrt, så kan man få en ekstra :o)

  SvarSlet
 6. Jeg har får købt historiske roser ved frans Brun, var også inde og kigge, men er lige kommet til atbruge klick fingeren ved clematisdanmark , egentlig fordi jeg skulle bruge en lematis til gave , så blev jegjo nødt til at bestille lidt til mig også, du har jo vist så mange skønne så jeg mådte have nogle flere.:o) men tror han får en order tilefteråret, har lige fået en rosenbue foræret , den skal jo da have noget op af sig.:0)

  SvarSlet